Fem Manresa i el PSC anuncien que no participaran en cap debat on hi hagi Vox

La candidatura de l'esquerra transformadora no vol que es normalitzi la presència del feixisme a la campanya de les municipals

Vox aixeca ampolles arreu
Vox aixeca ampolles arreu | Vox
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:23h
Fem Manresa i el PSC han fet públic dos comunicats on adverteixen que no participaran en cap acte electoral on hi hagi representants de Vox, després que s'hagi sabut que la formació feixista ha presentat llista a Manresa per a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

D'aquesta manera, la candidatura impulsada per la CUP, EUiA i Som Alternativa vol desmarcar-se de la normalització del feixisme que Vox representa. Segons Roser Alegre, alcaldable de la formació, "no podem permetre que es normalitzi la presència d'aquells qui no respecten els drets humans més bàsics i que atien l'odi, el masclisme i la xenofòbia". 

En un mateix sentit s'ha pronunciat el cap de llista del PSC a Manresa, Felip González, que ja va informar els organitzadors dels debats de la campanya a les municipals que els socialistes no participarien en els actes si Vox hi era present.

D'aquesta manera, Fem Manresa i el PSC asseguren que no compartiran escenari ni carrer amb Vox ni "amb els valors que la formació ultra representa: racisme, xenofòbia, masclisme, lgtbifòbia i ultraespanyolisme".

Els dos partits demanen a tots els organitzadors d'actes electorals que no hi convidin la formació feixista, ja que la pretesa neutralitat electoral serà utilitzada per Vox per difondre el seu missatge d'odi i discriminació. Existeix l'exemple a Manresa el darrer debat electoral de les eleccions del 2015, on tots els partits excepte Ciutadans es van negar a que Plataforma per Catalunya participés en l'acte.