Aina Barca, la jove fundadora d'una ONG al Nepal, parlarà de la seva història de vida a la Joviat

Aina Barca presentarà el seu llibre a la Joviat
Aina Barca presentarà el seu llibre a la Joviat | Arxiu personal
NacióManresa
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:10h
Aquest divendres, 26 d'abril, l'Escola d'Hoteleria de la Joviat rebrà la visita d'Aina Barca, una barcelonina de 27 anys que acaba de publicar un llibre en el qual explica com va fundar, amb només 21 anys, l'ONG Família d'Hetauda, centrada en treballar per la inclusió dels infants amb discapacitat i en combatre, a través de programes de sensibilització, l'estigma social que pateixen.

Sota el títol Asha o la fuerza de la esperanza, Barca narra, al llarg de 257 pàgines, la seva lluita incansable per escolaritzar els nens i nenes oblidats del Nepal, un país amb les seves pròpies normes i codis de conducta i on la corrupció hi és molt latent. Per a fer-ho es remunta en aquell estiu del 2012, quan va decidir anar a fer un voluntariat a la ciutat d'Hetauda, en una casa d'acollida on hi vivien 45 nens i nenes amb diferents tipus de discapacitat o risc d'exclusió social.

Una de les coses que més li va cridar l'atenció durant aquell mes de voluntariat va ser la manca de recursos que es destinaven a aquells infants, així com també l'alt nivell d'exclusió que patien. És per això que, amb la voluntat de millorar aquella injusta realitat va decidir, l'octubre del mateix any, fundar l'ONG Família d'Hetauda, una organització que, gràcies al suport econòmic rebut a través d'actes solidaris promoguts per la mateixa Barca, va aconseguir, el desembre del 2013, obrir les portes de l'Asha Special Education and Rehabilitation Center, una escola d'educació especial en la qual, actualment, s'atenen una vintena d'infants amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral.

Aquesta història de superació i altruisme l'explicarà aquest divendres a la Joviat, en el marc de l'acte de presentació del seu llibre, que tindrà lloc a l'edifici de l'Escola d'Hoteleria i començarà a les set de la tarda.

Tothom que estigui interessat a prendre part de l'acte ha de confirmar assistència omplint aquest formulari.