UManresa acollirà dues conferències en el marc de l'e-week d'UVic-UCC

Sobre la criptomoneda i el blockchain i l'experiència Homeless-Entrepreneur

Redacció
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:04h
UManresa organitza dues activitats en el marc de la e-Week de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya amb l'objectiu de divulgar coneixement tecnològic que està canviant el present i el futur de la societat. 

Conferències-debat

L'economia de les criptomonedes i el blockchain

Dijous, 25 d'abril de 2019
A les 18.30h
Sala d'actes - FUB1

Els diners i els bitcoins a càrrec de Jordi Franch, professor dels estudis d'ADE d'UManresa. El diner, mitjà d'intercanvi socialment acceptat. Característiques del mitjà acceptable. Avantatges del bitcoin. Què és el bitcoin? És una bombolla? És una forma de diner? Quin tipus de diner?
 
La tecnologia blockchain a càrrec de Leandro Navarro, expert de la UPC en tecnologia blockchain. El blockchain és una tecnologia que permet coordinar un registre de dades compartides entre diversos participants, una forma de comptabilitat sense dependre d'un participant decisiu, només amb un acord de participació.
 
Aplicacions del blockchain en diversos sectors a càrrec de Carles Gómara, coordinador de Plans sectorials d'ACCIÓ.

L'experiència Homeless-Entrepreneur

Dijous, 2 de maig de 2019
A les 18.00
Sala d'actes - FUB1

Presentació del projecte #HomelessEntrepreneur a càrrec d'Andrew Funk, president de #HomelessEntrepreneur. L'experiència d'entendre la problemàtica dels sense-sostre convivint amb ells i compartint solucions conjuntes. La interacció amb la recerca i la innovació per implantar una metodologia basada en la persona perquè aquesta aconsegueixi, de manera col·laborativa, la reducció de la problemàtica dels sense-sostre i la millora de la seva qualitat de vida. De com el blockchain, la intel·ligència artificial i les tecnologies de la comunicació i la informació poden contribuir, formant part d'una metodologia de xoc, a empoderar els sense-sostre i elevar-los a solucionar la seva situació.