La UPC Manresa acollirà divendres el Dia internacional de les noies en les TIC

UPC Manresa
UPC Manresa | Aina Font Torra
Redacció
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:55h
El quart dijous del mes d'abril se celebra, des de l'any 2011, a més de 160 països de tot el món, el Dia Internacional de les Noies en les TIC (Girls in ICT Day), una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC. 

Es tracta d'una dia perquè les entitats, els governs i les empreses s'impliquin en difondre les oportunitats que poden oferir les TIC a adolescents i estudiants universitàries per a la seva carrera professional. Amb aquesta campanya es vol crear un ambient global que animi i impulsi les joves a considerar carreres en el creixent camp de les TIC i trencar així amb la gran diferència que encara hi ha entre la quantitat d'homes i dones que exerceixen professions relacionades amb les TIC.

A Manresa, la UPC celebrarà la jornada el proper divendres amb la participació d'una seixantena de noies. La UPC de la capital del Bages fa cinc anys que celebra aquesta jornada.

Programa de la jornada

9.30h. Recepció de les estudiants.

9.45h. Presentació de la jornada.

10.00h. Taller: Crea el teu propi joc amb Snap! Des d'un entorn visual i intuïtiu les participants podran dissenyar jocs 2D a mida, dissenyant elements gràfics, la interacció amb l'usuari i programant el joc. Durant el taller es desenvoluparà un joc bàsic i s'introduiran els coneixements necessaris per a modificar-lo i crear‐ne de nous.

12.00h Xerrada a càrrec de Jael Freixanet, graduada en Física per la UB, Solution Architect a Emark (Empresa tecnològica que s'encarrega d'implementar eines per realitzar campanyes de marketing) i participant a estades de gènere i ciència.

12.45h Conclusions de la jornada.

13.00h Cloenda.

Cal confirmar assistència enviant un correu electrònic a comunicació@epsem.upc.edu abans del 10 d'abril, indicant el nom del centre educatiu i el nombre d'assitents. L'aforament és limitat.