La cap de llista de Vox a Manresa es va beneficiar d'un contracte fraudulent de PxC a l'Ajuntament del Vendrell

Inmaculada Cervilla va ser contractada com a suport administratiu del grup municipal a la capital del Baix Penedès perquè pogués cotitzar a la Seguretat Social

Inmaculada Cervilla, a l'esquerra, en una foto de Vox Manresa a l'Instagram
Inmaculada Cervilla, a l'esquerra, en una foto de Vox Manresa a l'Instagram | Vox
24 d'abril del 2019
Actualitzat el 25 d'abril a les 16:57h
Inmaculada Cervilla, la cap de llista de Vox a l'Ajuntament de Manresa per a les properes eleccions municipals, va cotitzar durant el mandat de 2007-2011 com a càrrec de confiança del grup municipal de PxC a l'Ajuntament del Vendrell sense assistir a la feina i sense cobrar el seu sou, però meritant per a l'atur i per al seu còmput general de la Seguretat Social.

El 2010, dos membres de la formació xenòfoba en rebel·lia -el que havia estat cap de llista a Calafell i la seva filla, mebre de la llista a Cunit- van denunciar públicament que Josep Anglada, el líder del partit, "cobra el sou d'un càrrec públic que en realitat no existeix", en referència al contracte que Inmaculada Cervilla tenia a l'Ajuntament del Vendrell com a càrrec de confiança de PxC, que era a l'oposició.

A diferència de Manresa, a l'Ajuntament del Vendrell, els grups municipals que tenien més de tres regidors podien contractar un càrrec de confiança a compte de l'erari municipal. PxC en tenia quatre. L'acusació dels militants molestos amb Anglada era directa: el grup municipal de PxC al Vendrell havia fet contractar Inmaculada Cervilla com a suport administratiu, però la bagenca ni cobrava ni havia de presentar-se a la feina. Només cotitzava. Tots els partits de l'Ajuntament van recriminar als regidors de PxC que Cervilla no es presentés mai a la feina.

Anglada assumeix el frau a la INEM i la Seguretat Social

Josep Anglada, que actualment prepara la campanya amb la seva nova formació Som Identitaris a Vic i a Manlleu, ha confirmat a NacióManresa que Inmaculada Cervilla va ser contractada per l'Ajuntament del Vendrell com a suport administratiu del grup municipal de PxC "a canvi de la cotització al seu favor". Cal tenir en compte que en aquell temps, el marit de Cervilla, Albert Pericas, era l'únic regidor d'aquest partit a l'Ajuntament de Manresa.

Anglada es desmarca, però, de les acusacions que van fer el 2010 els membres díscols de PxC i nega que ell cobrés el sou que havia de cobrar Cervilla. "El grup municipal de PxC al Vendrell tenia dret a un càrrec de confiança i va buscar una persona que cobrís la plaça però que no cobrés el sou, que va anar a parar a la secció local del partit al Vendrell", assegura. 

Segons la versió del líder de la formació xenòfoba, PxC va fer contractar Inmaculada Cervilla, que no hauria d'anar a treballar, però que tampoc no cobraria el sou. Com a contraprestació cotitzaria a la Seguretat Social, cometent frau a la INEM i a la pròpia Seguretat Social. La formació local de PxC al Vendrell no va voler deixar perdre el dret a cobrar el sou i va buscar una persona de "palla", que va acabar sent la cap de llista de Vox a Manresa per a les eleccions municipals d'aquest 2019.