El celler Sant Miquel d'Oló s'incorpora a la DO Pla de Bages

Imatge dels dos vins que, ara per ara, elabora el celler Sant Miquel d'Oló
Imatge dels dos vins que, ara per ara, elabora el celler Sant Miquel d'Oló | Sant Miquel d'Oló
NacióManresa
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:54h
El consell regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages ha anunciat que el celler Sant Miquel d'Oló s'ha incorporat a la llista de productors que ja gaudeixen d'aquest distintiu, un total de catorze. El celler en qüestió s'ubica a Santa Maria d'Oló, al Moianès, a 800 metres d'alçada i enmig del bosc, al costat del Mas de Sant Miquel d'Oló, custodiat per una ermita romànica del segle XI que dona nom al mas i al celler. 

Oriol Garriga Solsona és l'impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l'any 2013 amb l'objectiu de recuperar el cultiu de la vinya, que s'havia perdut el 1917. Es tracta d'un celler petit i modern on s'elaboren, ara per ara, dues referències de vins artesanals: l'Escletxa i l'Entre Mans, blanc i negre respectivament.

Amb aquesta nova incorporació, la DO Pla de Bages compta ja amb quinze cellers. La resta són l'Abadal (Santa Maria d'Horta d'Avinyó); el Solergibert, Caves Gibert i Artium (Artés); el Mas de Sant Iscle (Sant Fruitós); el celler Sanmartí (Sallent); el Cooperatiu de Salelles i el Fargas Fargas (Salelles); els cellers El Molí i Heretat Oller del Mas (Manresa); el Grau i Grau  (Castellfollit del Boix); Can Serra dels Exibis (Navàs); Les Acàcies (Avinyó), i el Vins Colltor (Santa Maria d'Oló).