El celler Sant Miquel d'Oló s'incorpora a la DO Pla de Bages

per NacióManresa, Santa Maria d'Oló | 24 d'abril de 2019 a les 10:50 |
Imatge dels dos vins que, ara per ara, elabora el celler Sant Miquel d'Oló | Sant Miquel d'Oló
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consell regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages ha anunciat que el celler Sant Miquel d'Oló s'ha incorporat a la llista de productors que ja gaudeixen d'aquest distintiu, un total de catorze. El celler en qüestió s'ubica a Santa Maria d'Oló, al Moianès, a 800 metres d'alçada i enmig del bosc, al costat del Mas de Sant Miquel d'Oló, custodiat per una ermita romànica del segle XI que dona nom al mas i al celler. 

Oriol Garriga Solsona és l'impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l'any 2013 amb l'objectiu de recuperar el cultiu de la vinya, que s'havia perdut el 1917. Es tracta d'un celler petit i modern on s'elaboren, ara per ara, dues referències de vins artesanals: l'Escletxa i l'Entre Mans, blanc i negre respectivament.


Amb aquesta nova incorporació, la DO Pla de Bages compta ja amb quinze cellers. La resta són l'Abadal (Santa Maria d'Horta d'Avinyó); el Solergibert, Caves Gibert i Artium (Artés); el Mas de Sant Iscle (Sant Fruitós); el celler Sanmartí (Sallent); el Cooperatiu de Salelles i el Fargas Fargas (Salelles); els cellers El Molí i Heretat Oller del Mas (Manresa); el Grau i Grau  (Castellfollit del Boix); Can Serra dels Exibis (Navàs); Les Acàcies (Avinyó), i el Vins Colltor (Santa Maria d'Oló).

 

Participació