Dijous es presentarà el llibre dels treballs de recerca de batxillerat al Bages i el Moianès

El volum recull els resums dels 57 treballs de recerca més interessants realitzats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat

per Redacció , 22 d'abril de 2019 a les 20:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dijous tindrà lloc la presentació del llibre Treballs de recerca d'alumnes de batxillerat del Bages i del Moianès. Curs 2018-2019, a l'Auditori de la Plana de l'Om a partir de les 7 de la tarda.

Aquesta és una publicació anual que s'edita des del curs 2000-2001 i que recull els resums dels 57 treballs de recerca més interessants realitzats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat i una breu ressenya de la resta dels 732 treballs presentats a les nostres comarques. Del llibre se n'editen 885 exemplars.


Els objectius de la publicació del llibre són els d'oferir un marc de reconeixement als treballs d'investigació més valuosos realitzats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat, divulgar-los fora de l'àmbit escolar, contribuir a incentivar la seva qualitat, servir com a referent tant temàtic com metodològic per l'alumnat que realitza el 1r curs de batxillerat i potenciar el concepte de recerca com a una actitud permanent en la vida de l'estudiant.

L'acte de presentació constarà de dues parts: 


- En primer lloc s'impartirà la conferència  Allò que Darwin no va poder veure: l'essencial i invisible microbioma de l'oceà, a càrrec del  Dr. Josep M. Gasol, professor d'investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, a l'Institut de Ciències del Mar. 
- Seguidament, es farà el lliurament del llibre a l'alumnat que hi ha aportat el resum del seu treball.

L'edició del llibre és coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages, amb la col·laboració de 16 centres de secundària de la comarca del Bages i del Moianès. Compta amb el suport del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, la UManresa - Universitat de Vic Universitat de la Catalunya Central, la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia i el Consell Comarcal del Bages. El llibre és editat per Zenobita Edicions.

 

Participació