Grans i petits fan lluir les Caramelles de Callús

L'organització ha homenatjat la mestra de dansa Anna Navarro pels 25 anys de dedicació a la festa

Callús ha celebrat unes lluïdes Caramelles
Callús ha celebrat unes lluïdes Caramelles | Àlex Gómez Ribera
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:18h
Les Caramelles de Callús no han faltat a la cita de Pasqua, ahir dissabte va ser el torn de les masies de l'entorn del poble i aquest diumenge al matí ha estat el torn del nucli urbà. Des de bon matí les Caramelles s'han passejat pel centre del poble, petits i grans han participat en una festa que busca en el relleu generacional el futur d'aquesta tradició de Pasqua.

Els diferents grups han anat alternant danses catalanes, balls de bastons, i cançons, en aquest darrer apartat s'ha interpretat el Vals Niu d'Amors, la Sardana La Reina de les Flors i la sardana Caramelles a Callús, aquesta darrera peça forma part del repertori habitual de la festa. Més enllà dels cant i les danses, a les Caramelles de Callús, també s'hi han pogut veure les ballestes, el mecanisme que fa arribar les flors a les finestres i balcons i que també serveix per recollir diners per finançar aquests tradició.
 

Les Caramelles de Callús han homenatjat la mestra de dansa Anna Navarro Foto: Àlex Gómez Ribera


Després d'anar voltant durant tot el matí i migdia pels carrers del poble, tots els grups s'han trobat a quarts de tres a la Carretera de Cardona per fer conjuntament les actuacions. Enguany, en aquest moment, s'ha fet un homenatge sorpresa a Anna Navarro, mestra de dansa, pels seus vint-i-cinc anys de dedicació a les Caramelles de Callús ensenyant les danses tradicionals que, cada any, es fan durant la festa. Per agrair aquesta dedicació s'ha llegit un parlament d'homenatge, s'ha ballat una de les seves coreografies i se li ha entregat un ram de flors i un obsequi, l'acte ha estat ple d'emotivitat.

Finalment s'han aixecat cel amunt totes les ballestes de les Caramelles, aquesta acció ha posat punt i final a una festa que, malgrat fer-se en un dia ennuvolat, ha lluït com sempre.