Les Caramelles de Sant Salvador de Guardiola es fan sota cobert per la pluja

Els cants i danses s'han pogut refugiar a l'espai polivalent la Sala

Les caramelles de Sant Salvador de Guardiola s'han fet a la Sala per la pluja
Les caramelles de Sant Salvador de Guardiola s'han fet a la Sala per la pluja | Àlex Gómez Ribera
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:04h
La pluja ha començat a fer acte de presència al Bages aquest dissabte a la tarda, aquest fet ha afectat les Caramelles de Sant Salvador de Guardiola, formades per la gent de la Colla dels Quintos, de l'entitat cultural Kràpules. Els cants i danses s'han anat desenvolupant amb normalitat per diferents indrets del poble fins que ha arribat el moment de fer la darrera actuació del dissabte. L'actuació era prevista al carrer de la Creu, al centre del poble, però en aquell moment s'ha posat a ploure, per sort a pocs metres s'hi troba La Sala, aquest espai polivalent municipal ha permès esquivar la pluja i poder fer l'ultima parada del dia de les Caramelles.

Un cop s'ha trobat refugi a la Sala ha començat l'actuació, la primera part ha estat la coral, s'hi han cantat les cançons la Pasqua i les Corrandes, en aquesta darrera peça s'ha fet referència a diferents temes locals o, també, a d'altres temes més generals com el judici del Procés. Tot seguit s'ha obert el capítol en que les diferents formacions, agrupades per edats, han anat presentant les seves danses. Els balls de bastons han tancat el programa d'actuacions que es presenten a les Caramelles d'enguany.
 

La Sala ha acollit els balls, cants i bastons de les caramelles. Foto: Àlex Gómez Ribera


Per tancar l'acte s'ha homenatjat a Núria Boix i Mònica Canyadó per la tasca que han fet els darrers anys dirigint els grups de Caramelles. La festa continua aquest diumenge al carrer de la Llum, a 2/4 de 10, a Urpina, a les 11, a Cal Nen a les 12 i, finalment, a la una, a Plaça de l'Església, aquesta darrera actuació és una de les més esperades ja que també hi pren part la Colla del Vi de Salelles i es rivalitza amistosament amb la colla dels Quintos de Guardiola.