La processó de Divendres Sant de Manresa celebra 20 anys col·laborant amb Open Arms

El bisbe de Vic, Romà Casanova, presideix el seguici religiós

El pas de la Macarena sortint de la basílica de la Seu
El pas de la Macarena sortint de la basílica de la Seu | Àlex Gómez Ribera
20 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:46h
El punt més àlgid de la Setmana Santa ha arribat aquest Divendres Sant, a Manresa s'hi ha viscut l'ambient religiós que escampa la tradicional processó que, enguany, celebra els 20 anys de la seva recuperació.

El seguici religiós ha fet el recorregut habitual tot i que en algun moment s'havia parlat d'un possible canvi. Des de l'organització s'havia alertat que potser s'hauria de canviar a causa dels impediments per passar que ocasionaven algunes de les branques dels arbres situats a la plaça Sant Domènec , concretament els que es troben a la vorera de la Muralla i al davant del Restaurant Las Vegas. Finalment, però, l'Ajuntament ha tallat les branques que podien provocar problemes per passar, només el pas de l'Esperanza Macarena s'ha hagut de desviar una mica just després del Restaurant Las Vegas, un canvi que ja ha fet en d'altres ocasions.
 

El bisbe de Vic, Romà Casanova, al centre, ha presidit la processó. Foto: Àlex Gómez Ribera


La processó ha començat començat a 2/4 de 9 del vespre a la basílica de la Seu i ha estat presidida pel Bisbe de Vic, Romà Casanova. L'acte religiós també ha tingut un vessant solidari ja que, enguany, s'ha col·laborat amb la ONG Proactiva Open Arms, per aquest motiu, al llarg del recorregut, s'hi han pogut trobar voluntaris amb guardioles que recollien diners per ajudar al rescat de les persones que, travessant el Mar Mediterrani, intenten arribar a Europa.
 

L'«encuentro» ha estat un dels moments més esperats de la processó. Foto: Àlex Gómez Ribera


Una estona abans de començar l'acte religiós la Baixada de la Seu ja era ben plena per seguir la sortida de la processó, just abans de l'inici els Armats han arribat a la baixada de la Seu, mentrestant, a l'interior de la basílica, els participants es posaven en formació per seguir l'ordre previst. Lentament han anat sortint totes les confraries i passos d'una processó que han encapçalat els Armats i ha tancat la Hermandad Esperanza Macarena.
 

Voluntàries han recollit donacions per a Open Arms. Foto: Àlex Gómez Ribera


La processó ha avançat compacta fins a la plaça de Crist Rei, a partir d'aquell moment s'ha iniciat el camí de tornada cap a la Seu i, com és habitual, les diferents confraries han anat avançant-se i el pas de la Macarena s'ha anat quedant separat de la resta de la processó. A partir de quarts de 12 les diferents formacions religioses han anat arribant a la Seu després de passar de tornada per uns carrers on ja pràcticament no hi quedava públic. A les 12 en punt arribava la Macarena a la baixada de la Seu, l'esperaven els Armats, el pas de la Verge de la Bona Mort, el Sant Crist, membres de diferents confraries, el Bisbe Romà Casanova i el rector de la Seu, mossèn Joan Hakolimaka. L'encuentro entre la Esperanza Macarena, la Mare de Déu de la Bona Mort i el Sant Crist ha posat el punt i final de la processó al voltant d'un quart d'una de la matinada.