Setmana Santa

L'estrena de la processó alternativa «Paganum Fest» aplega cent persones al sopar

La cercabirra, inspirada en l'Astèrix treu un pas amb un menhir pels carrers del Barri Antic

per Redacció, 19 d'abril de 2019 a les 21:52 |
El pas amb el menhir i caixes i envasos de cervesa a la plaça Gispert | Pere Fontanals
La primera Paganum Fest ha aplegat un centenar de persones a l'entorn del sopar a base de xai a l'ast -amb opció vegana- al solar del carrer Barreres on, des de mitja tarda d'aquest Divendres Sant, s'ha portat a terme una celebració que pretén ser alternativa -"amb tot el respecte"- a la processó de Divendres Sant.

La Paganum Fest ha començat al solan on s'hi ha instal·lat una barra amb sortidors de cerveses La Pirata, una de les principals col·laboradores de l'esdeveniment (juntament amb Carlins i el forn de pa Coma). La cercabirra, la processó amb pas d'un menhir, ha recorregut els carrers propers des de la plaça Gisert i fent aturades per beure, i ha culminat amb el "Ritual de la Poció", amb un cert regust de queimada gallega.

 

El sopar ha estat a base de xai a l'ast o opció vegana Foto: Pere Fontanals


Després d'això, el centre neuràlgic ha tornat al solar del carrer Barreres, amb un sopar "d'estil gal" i amb una sessió de música enllaunada pensada per a ballar "fins que el cos aguanti".

Segons els organitzadors de la Paganum Fest, "el solar del carrer Barreres és un espai idoni per a fer-hi coses alternatives" i, a més, "està dins del barri antic". Aquest fet, assenyalen, "ha permès que la processó tradicional es pugui desenvolupar sense problemes i, així, poder conviure totes dues propostes amb tranquil·litat".

Amb respecte


Lluny de voler menysprear l'acte religiós que té lloc a Manresa el mateix divendres al vespre, la Paganum Fest pretén, més aviat, retre homenatge i recordar la petja creativa i humorística dels Monty Python (amb la seva mítica La vida de Brian) i l'enginy dels pares d'Astèrix i Obèlix.

Així, i sota el crit "Romani ite domum" ("Romans torneu a casa", fent referència al grafiti que pinta el protagonista de La vida de Brian a la paret del palau de Ponç Pilat), la Paganum Fest ha afilat el seu caràcter antiromà (recordem que, segons els Evangelis, els responsables de la mort de Jesús van ser els soldats romans) amb una cercabirra (una cercavila amb cervesa) presidida per una reinterpretació del mític menhir d'Astèrix i Obèlix, en aquest cas, transformat en una guitarra envoltada d'ampolles de cervesa.

Els organitzadors esperen repetir l'experiència el proper any.

 

Participació