Eduard Pujol: «El vot als socialistes és el més perillós de Catalunya»

Junts per Catalunya celebra a Santpedor el seu acte central al Bages de la campanya al Congrés dels diputats

Membres de Junts per Catalunya a l'escenari
Membres de Junts per Catalunya a l'escenari | Laura Coletas
19 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:14h
L'emblemàtic Auditori Convent de Sant Francesc de Santpedor va ser l'escenari escollit per Junts per Catalunya per fer el seu acte de campanya. L'Auditori, vestit amb una gran estelada penjada des del sostre de l'edifici, va comptar amb la presència i les intervencions de Toni Puiggròs, candidat de Junts per Santpedor, Mercè Casals, candidata al Congrés per la comarca del Bages i Eduard Pujol, diputat del Parlament de Catalunya.

La primera intervenció va anar a càrrec de Toni Puiggròs, que va destacar que fa molts anys que no es publiquen les balances fiscals del govern. Una de les dades que va exposar el candidat de Junts per Santpedor va ser el "dèficit d'inversió" que pateixen les comarques de la Catalunya central. "El patim per exemple en el dia a dia dins la xarxa viària, a la carretera de Santpedor, a la c-55 o a la xarxa ferroviària". 

"Hi ha persones que s'ho estan jugant tot per defensar aquests interessos i que ara són a la presó o a l'exili, persones que potser avui els hi hauria agradat ser aquí i que estaven defensant també aquestes inversions que avui no han arribat" va matisar Puiggròs.

Diferents pinzellades audiovisuals també van ser projectades durant l'acte. En una d'aquestes projeccions apareixia Carles Puigdemont, que va lamentar que "tan de bo hagués pogut ser aquí enmig d'aquest auditori, amb tots vosaltres. Encara que hi hagi ganes de que no hi siguem presents, d'esborrar-nos, d'invisibilitzar-nos, nosaltres redoblarem els esforços per fer-nos presents". 

Puigdemont va ratificar la necessitat d'anar junts, tal mi com va quedar demostrat l'1 d'octubre, per resistir "la pitjor onada repressora que hi ha patit Catalunya en les darreres dècades, per resistir una situació d'injustícia que fa que els nostres candidats estiguin a la presó hi hagin de fer campanya provats de llibertat".

També va recordar els presos i exilitats polítics, fent una especial menció a Jordi Sánchez. "Fem que en aquestes eleccions siguem imparables", va exhortar. 

Mercè Casals, candidata al Congrés per la comarca del Bages, va iniciar la seva intervenció explicant el lligam que té amb Santpedor. "Abans de començar a parlar de país m'agradaria parlar d'ajuntaments". Casals va posar èmfasi en la importància de les eleccions municipals i va defensar la idea que "és des de cada municipi, des de cada Ajuntament, on anem construint mica en mica el nostre país. Aquest país pel qual estem tots lluitant i pel qual avui estem fent aquest acte per poder anar a Madrid i reclamar el que ens mereixem". La candidata va destacar la inusualitat de la campanya i del moment. "Avui hem pogut veure una cosa inèdita i és que un candidat al Congrés dels Diputats ha fet una roda de premsa des d'una presó, el nostre candidat en Jordi Sànchez. 

Casals va ironitzar sobre la posada en escena de l'estança, amb una bandera espanyola i un quadre del rei, com si fos una declaració institucional. 

La candidata al Congrés va exposar els valors que fomenten la seva candidatura i amb els que pretenen aconseguir la seva fita. Aquests responen a la responsabilitat, el compromís , la determinació i la "fermesa en la defensa de les nostres conviccions". El seu objectiu és aconseguir "un país lliure, una Catalunya que millori per la qualitat de vida dels catalans, on puguem treballar per la nostra cultura i la nostra llengua sense haver de patir amenaces de forma continuada i reiterada". Casals va finalitzar amb la presentació del vídeo promocional de campanya sota el lema "Llum als ulls i força al braç". 

Pujol: "Els programes electorals semblen sortits del discurs d'Arias Navarro"

L'última intervenció i la més esperada fou la del diputat al Parlament Eduard Pujol. Pujol també va reiterar l'excepcionalitat del moment i va defensar que cal "reaccionar a aquesta anormalitat, primer denunciant-la i després plantant-li cara". 

Pujol va tenir moments per a la ironia comentant que aquesta era "una campanya incòmoda enmig d'una Setmana Santa. Aquests dies s'ha d'estar de vacances, però davant d'uns moments d'una enorme complexitat i anomalia política, cal fer campanya sense aturar-se. Sóc aquí per demanar-vos la vostra implicació". 

El diputat va explicar que al llarg d'aquests mesos molta gent se li acostava i li demanava què podien fer. Davant d'aquesta pregunta Pujol té una resposta molt concreta que feia referència al fet de "votar i votar bé". En relació a aquesta demanda, el diputat va fer una clara al·lusió als partits de l'oposició. "Quan els programes electorals semblen sortits del discurs d'Arias Navarro, aquell 20 de novembre del 1975, fa un punt de respecte. Necessitem una mobilització que és molt difícil d'exercir després de tants mesos d'aguantar i de resistir però el país ens té a nosaltres, no té a ningú més".

Pujol va ser molt crític amb els socialistes durant la seva intervenció. "Avui són el vot més perillós de Catalunya perquè és un vot que pot créixer a partir de la bona fe de molta gent que l'1 d'octubre va anar a defensar col·legis, butlletes, drets. Són els reis de fer una espècie de conjura del màrqueting polític i sempre acaben caient drets i semblant bons. Però...qui va votar el 155?". 

Va ser molt contundent a l'hora de defensar la necessitat d'assumir un compromís amb el país, amb les llibertats, amb la defensa dels drets. "Hem de sortir aquests dies a explicar això tan senzill: si no volem el 155, no votem a algú que ja l'ha aplicat. És una arma per deixar-nos sense veu, per fer mal a Catalunya".

Així mateix, va llançar a l'aire aquesta reflexió: "Vosaltres us imagineu que poseu la televisió al vespre i que no surt ni es veu TV3? Us imagineu als vostres fills anant a l'escola i tornant a haver de parlar només en castellà?".

Pujol va manifestar que li hauria agradat venir a la Catalunya Central i parlar de projectes de futur, "però he de parlar de democràcia, de llibertat i de dignitat. Ens hem d'implicar tant com puguem perquè no són unes eleccions al Congrés, són unes eleccions que van de Catalunya i que van de nosaltres. Ens la estem jugant."

Pujol va cloure l'acte amb una última reflexió. "La llibertat i la democràcia és molt fàcil que se'ns escolin entre els dits com l'aigua i és molt complicat que tornin". Va defensar que cal protegir-les per no permetre que es torni a aplicar el 155. 
Arxivat a