La fotografia i la poesia, protagonistes del «Per Sant Jordi, llibres de casa» de Súria

El fotògraf surienc Albert Castellano parla durant l’acte de presentació del seu llibre
El fotògraf surienc Albert Castellano parla durant l’acte de presentació del seu llibre | AjSú
Redacció
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:07h
La fotografia i la poesia han estat enguany protagonistes del cicle Per Sant Jordi, llibres de casa, que un any més ha presentat novetats editorials d'autors suriencs o de temàtica local com a pròleg de la diada de Sant Jordi. El cicle va acabar dissabte 13 d'abril amb la presentació del llibre Els Gegants de Migmón. L'odissea centenària dels Gegants Vells de Súria.

El fotògraf surienc Albert Castellano va presentar divendres 12 d'abril el seu llibre Súria avui. 140 imatges inèdites del segle XXI, que aplega fotografies panoràmiques d'espais emblemàtics i representatius de la vila i el seu entorn, amb una mirada nova i original.

La presentació d'aquest llibre va omplir el saló de sessions de la Casa de la Vila. Albert Castellano hi va parlar del seu interès per la fotografia com a eina documental i instrument per descobrir noves perspectives de la realitat que ens envolta.

En el transcurs de l'acte, el surienc Jordi Bransuela, director de fotografia per a cinema i televisió, va elogiar el treball d'Albert Castellano, que té un valor "que va més enllà de l'artístic" i es converteix en un testimoni viu de la Súria actual.

Per la seva banda, l'alcalde Josep Maria Canudas va explicar que el llibre d'Albert Castellano "no és un recull qualsevol" perquè descobreix aspectes nous de la vila gràcies a l'ús de tècniques fotogràfiques innovadores. També va parlar del seu autor com una persona que "ha tocat moltes tecles" amb encert i generositat.

L'acte es va celebrar amb la presència de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, i altres membres de la corporació municipal.

Presentació d'un recull de haikus editat pel poeta Josep Maria Rodríguez

El cicle Per Sant Jordi, llibres de casa va començar dijous 11 d'abril amb la presentació del llibre ¿Y si escribes un haiku?, un recull editat pel poeta surienc Josep Maria Rodríguez amb més d'una setantena de poemes originals de destacats escriptors de Catalunya, l'Estat espanyol i Amèrica Llatina.

En el transcurs de l'acte, celebrat a la Biblioteca Pública, Josep Maria Rodríguez va parlar sobre les possibilitats expressives d'aquesta estrofa curta d'origen japonès que ha estat conreada per nombrosos poetes d'arreu.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda i presentació de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella.

El llibre ¿Y si escribes un haiku? va ser publicat el passat mes de febrer i ja és a punt d'exhaurir-se. La presentació realitzada a Súria ha estat la segona d'aquest recull, després de la que es va fer a Lleida a finals de febrer.

El cicle de presentacions Per Sant Jordi, llibres de casa ha estat organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament.
Arxivat a