Sant Jordi

El llibre de la història del Teatre Conservatori, a la venda a partir de Sant Jordi

El llibre, que es publicarà el mes de novembre amb motiu dels 141 anys del teatre, es podrà comprar a un preu especial de 25 euros només durant la setmana de la diada

per Redacció, 16 d'abril de 2019 a les 15:03 |
Imatge històrica del Teatre Conservatori | Arxiu
La Plataforma Amics del Conservatori  impulsa l'edició d'un llibre amè, divulgatiu i de gran format que recopilarà la història de l'edifici del Teatre Conservatori de Manresa i que es publicarà el mes de novembre amb motiu del 141è aniversari. Únicament, durant la setmana de Sant Jordi, però, ja es podrà comprar anticipadament a les taquilles del Kursaal i per internet a un preu especial de 25 euros (el preu original del llibre és de 35 euros), en una edició numerada. A més a més, el nom de les persones que el comprin ara sortirà publicat en el llistat de mecenes que inclourà el llibre.

La història del Teatre Conservatori està plena de vivències, anècdotes i records molt personals que va des del segle XIV fins als nostres dies, en què  també es parla del futur de l'edifici com a Centre de les Arts Escèniques. Des de la primera escola de Magisteri de Manresa a una carboneria, passant pel Centre Excursionista de la Comarca del Bages o el Conservatori Professional de Música. Aquests i fins a gairebé una cinquantena d'usos ha tingut l'edifici en aquests 140 anys d'història.


Com a públic dels centenars d'espectacles que ha acollit el teatre des del 1878, com a estudiants del Conservatori de Música, fent de voyeur o de figurant quan rodaven Plácido, comprant el diari al Quiosc Cirera, com a membre de les entitats establertes a l'edifici... D'una manera o altra, qui no ha passat mai pel Conservatori?

El llibre, que ja s'està elaborant, el signaran Francesc Comas, Àngels Fusté, Joan Closas, Joan Morros i Rosa Clarena, en una edició de gran format, amb 192 pàgines a tot color amb entrevistes, anècdotes, més de 200 fotografies, programes de mà, cartells...

 

Participació