Tardà insisteix en el «diàleg» en l'acte de campanya d'ERC al Congrés a Manresa

Els republicans han omplert de gent la plana de l'Om

Joan Tardà dirigint-se al públic de Manresa
Joan Tardà dirigint-se al públic de Manresa | Pere Fontanals
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:32h
Joan Tardà, el princial reclam en l'acte central per a les eleccions al Congrés que ERC celebra a Manresa, ha insistit que només amb "diàleg" es pot negociar i que només negociant es pot arribar a acords, per assolir la independència. I com a exemple ha posat a Mandela que va arribar a aprendre afrikaans "per arribar al cor dels seus torturadors".

En un acte en el que ERC ha omplert de gent la plana de l'Om de Manresa, Tardà ha assegurat que en "el futur potser torna a tocar desobeir" i potser "algú més acabarà a la presó", però "abans hem d'eixamplar el camí que ens porta al cim", ja que ara "tot just som al peu de la muntanya".

És per això que el fins ara diputat republicà al Congrés de Madird ha assegurat que "és molt urgent" guanyar les eleccions i que el soberanisme "superi el 50% dels vots". "Cal que el món sàpiga que som majoria" ha assegurat. Per això Tardà ha obert els braços "a la gent que no pensa com nosaltres" perquè, segons ha assegurat, "tenen els mateixos problemes que tenim nosaltres amb la caixa de les pensions, i amb la sanitat, i amb l'ensenyament".
 

Marc Aloy durant el seu parlament en l'acte d'ERC. Foto: Pere Fontanals


Per la seva part, Marc Aloy ha destacat com n'és d'important és guanyar, també, a Manresa i el Bages, "tant el 28 d'abril com el 26 de maig", quan se celebrin les municipals. A l'acte també hi han parlat la senadora de Sallent Mirella Cortès i la diputada Carolina Telechea.