Fem Manresa reclama reobrir d'immediat la Residència Catalunya

Ho ha comunicat després de la trobada oberta realitzada el passat dissabte i on també han compartit altres propostes en l'àmbit de gent gran

Membres de Fem Manresa al centre cívic Selves i Carner
Membres de Fem Manresa al centre cívic Selves i Carner | Fem Manresa
Redacció
14 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:44h
A la trobada oberta que Fem Manresa ha realitzat aquest dissabte passat a l'exterior del Centre Cívic Selves i Carner per parlar del dret a una vida digna, ha posat de manifest la necessitat immediata de reobrir la residència Catalunya, així com també altres propostes del programa electoral en relació a l'àmbit de gent gran. 

L'actual regidor de la CUP, Jordi Garcés, ha denunciat la falta de resposta per part de l'Ajuntament actual per cobrir la gran demanda de places de residència pública. En aquest sentit ha afirmat que "al·legar a consideracions tècniques i de valor patrimonial com a motius per tancar la residència és una fal·làcia" i que és necessari que el consistori "reobri de forma immediata, i com a mesura d'urgència, les 24 places del centre". Són conscients que aquesta mesura és totalment insuficient per donar resposta a les més de 200 persones en llista d'espera per una plaça de residència pública, però consideren que és un primer pas per tal de donar-hi resposta de forma clara. 

En aquest mateix sentit, Roser Alegre, cap de llista de Fem Manresa a les eleccions municipals del proper 26 de maig, ha defensat que "apostem perquè totes les persones de la ciutat tinguin dret a una vida digna, i això passa perquè els nostres avis i àvies puguin viure a la seva ciutat i amb les necessitats bàsiques cobertes". Així, també han exposat que és necessari oferir noves places públiques a la ciutat i, a ser possible, que aquestes siguin municipals. Alegre també ha recordat que "malgrat que la competència és de la Generalitat els municipis també poden gestionar residències de menys de 25 places, com era el cas de la Catalunya".

Fem Manresa també ha valorat que les converses entre Generalitat i Ajuntament sobre una futura residència van molt tard i que la proposta presentada segueix contemplant places privades, a la vegada que, no és suficient per cobrir les necessitats del moment actual. Garcés també ha considerat que "si s'ha arribat a aquesta situació d'extrema emergència és per la manca de voluntat política, tant de la Generalitat com de l'Ajuntament, per ofertar places públiques tot i saber que la demanda a la nostra ciutat cada cop és major".

A part d'aquestes propostes també en plantejaran d'altres per millorar l'oferta i el servei de centres de dia, així com també de l'atenció domiciliària, que actualment és un servei totalment irrisori, ja que no arriba a les 20 hores mensuals per usuària. Consideren que totes elles són mesures enfocades a què àvies i avis de la ciutat puguin viure dignament la seva vellesa i que, actualment,

La confluència de l'esquerra transformadora ha anunciat aquestes propostes al finalitzar la tercera de les trobades obertes que ha organitzat conjuntament amb les assemblees de barri. La darrera trobada oberta es realitzarà el proper dimecres, 17 d'abril, a les 7 de la tarda a l'Associació de Veïns del Vic-Remei per parlar sobre República. Pel que fa a les assemblees de barri, el dijous 18 tindrà lloc la de Ponent a les 7 de la tarda al Centre Cívic Selves i Carner; i el dimecres 24 la de Llevant, a 2/4 8 a l'Ateneu la Vinyeta.