EUiA té un especial record per a Neus Català en el Dia de la República al cementiri

La formació ha fet la tradicional ofrena floral coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la II República

Militants i simpatitzants d'EUiA on descnsen els caiguts per la República al cementiri de Manresa
Militants i simpatitzants d'EUiA on descnsen els caiguts per la República al cementiri de Manresa | EUiA
Redacció
14 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:30h
Aquest 14 d'abril, a l'ofrena floral feta als caiguts per la República que cada any convoca EUiA al cementiri de Manresa, s'ha tingut un record especial per la Neus Català morta aquest dissabte als 103 anys.

A l'acte s'hi han llegit dos manifestos recordant la figura de la Neus Català, el primer llegit per Ricard Ribera, en el qual recordava que ha estat, per damunt de tot, una militant d'EUiA i comunista model, i que el seu compromís ètic l'havia portat a convertir-se en una incansable lluitadora contra el feixisme, des de la seva joventut fins als seus darrers dies.

Montserrat Badia ha llegit un segon manifest de Dones Solidaries del Bages on també ha recordat que la Neus Català apreciava què era la vida de veritat i el que valia.

Per la seva part, l'activista social Ricard Sánchez ha recordat el deure de l'Ajuntament de Manresa de dignificar la memòria dels republicans que reposen en el cementiri començant per recuperar l'estat acceptable de la placa en què es rendeix tribut a la seva memòria que està en un oblit i estat lamentable.

Seguidament les persones reunides han fet una crida a defensar els valors republicans a Catalunya i la necessitat de seguir la lluita de Neus Català contra el feixisme.