El Cd'E Manresa recupera el somriure amb una victòria contra el Balaguer (4-1)

El Cd'E Manresa ha trenat un bon partir el Congost
El Cd'E Manresa ha trenat un bon partir el Congost | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
14 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:00h
El Cd'E Manresa rebia el cuer, Balaguer, en un moment de la temporada en que els resultats no l'han acompanyat. Fruit segurament de diferents factors, com la poca eficàcia al davant i un joc irregular. Un joc lluny d'aquell dels mesos de desembre i gener en que aconseguir la victòria davant qualsevol rival era poc menys que bufar i fer ampolles, i que el van dur a manar en lo més alt de la classificació durant deu jornades. A més a més, a banda de la davallada a la segona volta del campionat, el Manresa recelava d'un visitant que feia només set dies que havia sigut capaç d'empatar contra la Montañesa (1-1), un dels favorits per l'ascens. Falsa alarma. Després del partit, on la superioritat local va quedar palesa clarament al marcador, ningú va poder desxifrar l'interrogant de: com és possible que el Balaguer no perdés contra la Montañesa? O dit d'altra forma: com pot ser que la Montañesa no pogués guanyar el Balaguer, aquest Balaguer? Això dona peu a pensar que al futbol, i a l'esport en general, pot passar qualsevol cosa; i que la situació del Manresa, malgrat la davallada a la segona volta, és reversible i pot donar un tomb en la recta final del campionat. La del 4-1 contra el Balaguer pot ser la primera pedra d'un somni que encara continua.

No van passar gaires minuts per poder comprovar que ni el llop anava amb pell de xai, ni era llop. El Balaguer no va ser rival pel Manresa, malgrat que el primer gol va trigar vint-i-quatre minuts a arribar. La primera ocasió per obrir el marcador la va tenir David Sánchez, el darrer fitxatge manresà que debutava com a titular després de quatre jornades sortint des de banqueta, després d'una cursa pel carril del mig que va iniciar en camp propi i que el va dur fins a l'àrea rival; allà va fer una passada cap a Joel Priego que aquest li va tornar, però que el porter visitant va neutralitzar dècimes de segon abans que David Sánchez afusellés la xarxa (9'). El domini manresà no ofegava el rival però sí que era evident. Les aproximacions pels voltants de l'àrea balaguerina es produïen amb certa assiduïtat. En una d'aquestes Noah, al balcó de l'àrea i veien el porter un xic avançat va optar per una vaselina enverinada cap a l'esquadra, però Alfred va arribar a temps d'atrapar la pilota (17'). La culminació del joc d'atac dels deixebles d'Andreu Peralta arribaria als 24' arran d'una passada filtrada per Joel Priego entre dos defenses, amb destí a les botes de David Sánchez; aquets no va perdonar, sol davant el porter rival, i s'estrenava com a golejador del seu equip.

Després de l'1-0 van baixar les prestacions en atac del Manresa, que va dormir una mica el partit. No obstant, veient les mancances d'un rival inoperant en atac, en la recta final va tornar a prémer l'accelerador. Així, als 38' arribaria el segon gol del matí després que Joel Priego li robés la cartera a la defensa visitant i afusellés Alfred amb un xut inapel·lable. Ratllant el descans el Balaguer va donar la primera senyal de vida en atac. Marc Sánchez va penjar una falta a l'olla i Vendrell, més enllà del segon pal, xutava molt ajustat al pal (43').

A la represa, bones noticies només començar. Només feia un minut i mig que corria la pilota quan una assistència de Solernou cap a David Sánchez, aquest no la desaprofitava per batre de nou Alfred amb un xut molt ajustat (46'). Pràcticament era el gol de la tranquil·litat, més enllà que el joc del rival no donés cap sensació d'intranquil·litat. El mateix David Sánchez, en un xut franc des de l'interior de l'àrea, a punt va estar de col·locar el quart gol al marcador, però la seva rematada va sortir per sobre del travesser (54'). Un parell de minuts després era el visitant Marc Sánchez, en un centre-xut que es va enverinar, qui posava a prova Pol Busquets, però aquest va escopir la pilota amb encert amb una bona mà. 

Malgrat aquesta darrera ocasió visitant, era un moment del partit en que el partit s'assemblava més a un monòleg que a res més. I l'assetjament a la porteria d'Alfred va continuar sense descans. Marc Serra, que només feia un minut que havia entrat al terreny de joc, signava la següent ocasió pel Manresa amb un xut gran xut creuat des de l'esquerra de l'atac que va sortir fregant el segon pal (59'). Poc després (63') un teva-meva entre Marc Serra i Leandro acabaria amb la pilota a peus del jugador argentí, que es va quedar sol davant Alfred; el xut col·locat de Leandro el tocaria lleugerament el porter visitant, però el suficient per evitar el 4-0 i enviar la pilota a corner. Però quan va tant el canti a la font... Joel Priego va agafar el camí del mig als 68' i es va plantar tot sol davant Alfred; un xut subtil i ajustat al pal esquerra defensat pel porter visitant significaria el 4-0 (ara sí). 

Com va passar després del primer gol, el Manresa va adormir una mica el partit. Si més no, aquesta és la sensació que va donar, malgrat que les mirades dels jugadors blanc-i-vermells seguien estan posades a la porteria rival. En una de les poques accions d'atac del Balaguer fins aquell moment, arribaria el gol de l'honor per l'equip de La Noguera. Pol Busquets va sortir fins el balcó de l'àrea per rebutjar una pilota aèria, però el seu refús va quedar curt, un parell de metres fora de l'àrea; el segon refús va quedar novament curt i a peus d'Hicham, qui a porta buida va enviar un xut col·locat que, malgrat que Sergi Soler va estar a punt de neutralitzar sota pals, va significar el que seria definitiu 4 a 1 (76'). 

Un parell d'accions d'atac del Manresa van tancar el capítol d'ocasions de gol. Als 81' Sergi Soler penjava una falta a l'olla, a l'alçada del segon pal, i allà apareixia Solernou per rematar de cap una pilota que primer Alfred (gran mà) i després el travesser evitaven que es convertís en el cinquè gol manresà. Finalment (87') el protagonista seria Romano en una bona internada pel mig de la defensa rival; després d'una paret amb David Sánchez, només la deficient definició de Romano en un xut franc, sol davant la porteria balaguerina, evitava un resultat més rodó. No obstant, benvinguda una victòria que s'esperava amb delit al vestidor blanc-i-vermell. 

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa: Pol Busquets, Ruano, Solernou, Florent (Marc Serra, 58'), Joan Castanyer, Noah (Leandro, 62'), Joel Priego (Sergi Soler, 69'), Biel Rodríguez (Marcel Bellido, 58'), David Sánchez, Bernat (Romano, 69'), Cuello

Club de Futbol Balaguer: Alfred, Joan Martínez (Agus, 45'), Samba (Hichem,39'), Pons (Tudor, 58'), Vendrell, Mikel (Ramon, 58'), Pau Solanes, Marcel, Jordana, Isaac Solanes, Marc Sánchez

Gols: 1-0 (24'), David Sánchez, 2-0 (38'), Joel Priego, 3-0 (46'), David Sánchez, 4-0 (68'), Joel Priego, 4-1 (76'), Hichem

Àrbitre: Sr. Ismayl Chguennou Ben Ouhaddou, de la delegació de Tortosa. Va estar auxiliat per Didac Crespo Pérez i Alex Solé Tosas.

Tarjetes: Noah, Joel Priego, David Sánchez // Joan Martínez, Pau Solanes, Jordana, Isaac Solanes, Marc Sánchez, Hichem, Ramon

Camp: Estadi del Congost, 140 espectadors.

- Resultats
- Classificació