ERC Sallent homenatja els càrrecs condemnats per la dictadura franquista

Unes 80 persones es van aplegar a l'ecte de memòria d'ERC Sallent
Unes 80 persones es van aplegar a l'ecte de memòria d'ERC Sallent | ERC
Redacció
14 d'abril del 2019
Actualitzat el 15 d'abril a les 11:30h

Amb l'assistència de més de 80 persones, especialment familiars de les persones homenatjades, ERC de Sallent va fer divendres passat un acte de memòria històrica i de reparació jurídica als alcaldes, regidors i represaliats de la II República que varen ser condemnats per la dictadura franquista.

La Llei 11/2017, de 11 de juliol del Parlament de Catalunya declara nuls els judicis i els consells de guerra dictats per causes polítiques a Catalunya per la dictadura franquista. A tot Catalunya 66.625 persones varen ser represaliades en judici, de les quals, unes 140 persones eren de Sallent. 

Els ponents de l'acte foren Oriol Ribalta, alcaldable d'ERC a Sallent, Conxita Parcerisas, de l'Associació de la memòria històrica, Josep Carles Robert, historiador i autor del llibre Sallent i republicanisme i Mirella Cortès, senadora d'Esquerra Republicana de Catalunya.

ERC-Sallent va entregar als familiars un document de reconeixement i es va oferir per gestionar la declaració de nul·litat dels judicis al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a tots aquells familiars que ho desitgin.