Joan Peñarroya valora un altre cop les dificultats que superen els seus jugadors

Peñarroya celebra una de les cistelles definitives del matx
Peñarroya celebra una de les cistelles definitives del matx | J. Alberch
Xavier Sucarrats / Joel Peña
13 d'abril del 2019
Actualitzat a les 23:31h
Joan Peñarroya ha trobat que era fàcil valorar la victòria contra el Guipúscoa. El tècnic s'ha rendit als seus jugadors per haver superat un dia més les enormes dificultats amb que s'han trobat per no poder comptar amb cap base pur. Des de dijous, el BAXI Manresa sabia que no podria comptar amb Corey Fisher però no va voler donar cap pista al rival. De moment, es desconeix la durada de la baixa del nord-americà però s'espera que no sigui molt llarga. La situació però no és cap novetat. De les vint-i-set jornades disputades, en deu els bagencs no han tingut cap base pur o només n'han tingut un. Sempre comptant que Iffe Lundbgerg és un escorta reconvertit en posicions de base per exigències del guió. 

L'entrenador del BAXI Manresa ha trobat molt meritòria la victòria contra el Guipúscoa. Sobre el pobre partit dels bascos, Peñarroya ha atribuït més mèrit als seus jugadors que desmèrit al rival. Una de les claus del partit ha estat la bona mentalitat amb que els seus homes han afrontat el duel. I una altra ha estat la bona mentalitat de tot l'equip. Homes com Pere Tomàs o Álvaro Muñoz han hagut d'actuar en situacions no habituals i se n'han sortit molt bé.

De cara a la possible classificació per als play-off, l'entrenador aposta per seguir treballant i arribar amb opcions a manca de dues o tres jornades. Reconeix haver-se alegrat de les derrotes de Saragossa i Andorra però només es centra en la seva feina. "Només porto la bufanda del Manresa i els meus jugadors", assegura. Peñarroya ha agraït les paraules de Sergio Valdeolmillos que veu el BAXI Manresa dins el play-off.
Finalment, ha definit David Òrrit com un jugador de futur però a qui encara cal treballar molt.

Sergio Valdeolmillos marxa decebut

El tècnic visitant, Sergio Valdeolmillos, ha marxat trist del Nou Congost després d'una derrota que complica molt la situació del seu equip a la classificació. L'entrenador ha valorat que el seu equip ha sortit bé però que s'ha vist superat des de finals del primer quart fins a la fi dels quaranta minuts tot i alguns intents de remuntada. La principal preocupació ha estat "la manca d'energia dels meus jugadors".

Finalment, ha augurat que veu els manresans al play-off "des de fa setmanes per la seva intel·ligència tàctica, valentia i solidesa en defensa". 

El bon humor al vestuari del Manresa es fa més tangible que mai després de la quinzena victòria

Després de la victòria del BAXI Manresa sobre el Guipúscoa, el Nou Congost tenia clar qui havia sigut el millor jugador del partit: Guillem Jou. El de Llagostera, tímid i content, ha rebut els mitjans amb il·lusió mentre els seus companys d'equip bromejaven fent-li fotos. Jou ha explicat que ha gaudit molt jugant i quan estava a pista ha volgut ajudar el màxim als companys passant-s'ho bé ell també. A més, l'aler també ha reconegut que aquesta era una oportunitat per demostrar el què sap fer i no la podia desaprofitar. Tot i això, no ha amagat la seva ambició: "Ara he de seguir treballant per fer-ho igual o millor quan tingui l'oportunitat".

Qui ha aprofundit més en les situacions tant de l'equip com personals ha sigut Pere Tomàs. "No vull que acabi aquest any. En portava molts de molt dolents i necessitava una temporada així" s'ha sincerat el balear. També ha recalcat que, encara que soni a tòpic, el partit a partit és el dogma de l'equip i ha funcionat fins ara. "Fins que no quedin dos o tres partits pels play-off no vull mirar la classificació, si hi ha opcions llavors ja ens ho plantejarem" ha recalcat Tomàs. Del partit en sí ha lloat la tasca del grup per suplir, no amb un jugador sinó entre tots, la baixa de Corey Fisher.

Per part del Guipúscoa un tocat Fede Van Lacke ha explicat que no han pogut prendre el control del partit quan tocava i això els ha perjudicat. De la situació del Guipúscoa, el capità ha reconegut que guanyar la setmana que ve contra el Joventut seria clau per l'equip.
Arxivat a