Vox i antifeixistes es miren de lluny en la carpa que els d'extrema dreta munten a la Balconada

La presència policial evita que els manifestants s'acortin a la parada dels espanyolistes de Jaime Vizern

Antifeixistes amb la carpa de Vox al fons, separats pels Mossos d'Esquadra
Antifeixistes amb la carpa de Vox al fons, separats pels Mossos d'Esquadra | Pere Fontanals
13 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:05h
Vox ha muntat la serva carpa informativa a la Balconada, i una cinquantena d'antifeixistes han hagut de conformar-se amb escridassar-los a cinquanta metres ja que un cordó policial dels ARRO de Mossos d'Esquadra els ha evitat acostar-se més, en una situació que s'ha allargat, com a mínim, fins al migdia.

Una desena de membres del partit d'extrema dreta han muntat la parada informativa al passeig de Sant Jordi de la Balconada, a tocar l'església parroquial del barri. Més tard, quan tota la feina estava feta, s'hi afegia Jaime Vizern, president de DUE i protagonista de diversos incidents relacionats amb l'espanyolisme més radical de la comarca.


Només l'arribada d'un grup de cinquanta antifeixistes ha fet que per un moment hi hagués alguna empenta entre els manifestants i el cordó policial que s'establia en aquell moment. Poca estona, però. Després, els antifeixistes s'han limitat a repartir fulletons entre la gent que passava i a far càntics contra els militants de Vox.

Els únics episodis agressius, sense arribar a ser violents, els han patit els periodistes per part de simpatitzants de la formació d'extrema dreta, amb una empenta i amenaces per fer fotografies i gravar amb la càmera.
 

El cordó policial ha impedit que els antifeixistes arribessin a l'altura de la carpa de Vox. Foto: Pere Fontanals


Els Mossos d'Esquadra han desplegat dues furgonetes dels ARRO a part d'altres patrulles.