Amansalva, Bruel, Germans Martorell i Terrer Roig, finalistes del Concurs Sons

Continuen les activitats a l’estand de Begudes de la Terra

Redacció
07 de novembre del 2009
L’Envelat Milcentenari acollirà demà a la tarda, a partir de les 16h, l’actuació dels finalistes del Concurs Sons de la Mediterrània. Els finalistes són Amansalva, amb components de tots els Països Catalans i establert a Barcelona, que ofereixen un repertori centrat en peces tradicionals d’arreu de la Mediterrània; Bruel, un duet amb una proposta orientada al ball que va quedar semifinalista a l’edició de l’any passat; els Germans Martorell, molt coneguts al panorama del folk balear; i Terrer Roig, un grup nascut d’una formació de tres quartans de les Terres de l’Ebre.

El Concurs de Sons de la Mediterrània està obert a grups i solistes que presentin propostes de folk i música d'arrel en llengua catalana i arriba per segon any consecutiu a la Fira Mediterrània de Manresa, copresentat amb el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock. La Fira ha estat al llarg de la seva història un magnífic aparador que ha permès descobrir propostes emergents que han esdevingut ben populars en els circuits dels Països Catalans, i alhora projectar treballs fets aquí cap a d'altres territoris.

Continuen les activitats a l’estand de Begudes de la Terra
Demà, també continuaran les activitats al FiraPasseig, on destaca, a les 12.30 h, la taula rodona sobre la Ratafia, amb Oriol Càlics, Àngel Portet i Jaume Fàbrega, i a les 17.00 h, la xerrada: “Begudes de la Terra, una altra manera de descobrir i fer país”, totes dues a l’estand de Begudes de la Terra.

El darrer dia de la Fira també serà el darrer dia per poder visitar a l’Espai 7, la sala petita del Centre Cultural del Casino de Manresa, l’exposició Esbart i dansa. Cent anys d’història, cent anys de passió, que fa un recorregut sentimental pel primer segle d’existència del col•lectiu. Aquesta activitat s’emmarca en el programa d’actes paral•lels de la Fira Mediterrània de Manresa.