La Junta d'Infermeria d'Althaia recull el premi a l'excel·lència

Equip d'infermeria d'Althaia
Equip d'infermeria d'Althaia | Althaia
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:03h
La Junta d'Infermeria de la Fundació Althaia ha recollit, aquest dijous 11 d'abril, el Premi Infermeria i Societat 2018 a la difusió i comunicació de la professió infermera. El guardó és per a la producció de l'exposició Cuidant 365 dies, una mostra fotogràfica que va impulsar la Junta amb motiu del Dia de la Infermera de l'any passat per visibilitzar i testimoniar la professió infermera. Els premis Infermeria i Societat, que atorguen la fundació homònima vinculada al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, reconeixen l'excel·lència professional d'infermeres que han destacat per la seva trajectòria i aportació a la societat.

En aquest cas, el reconeixement també serveix, tal i com va expressar Teresa Segarra en el moment de recollir el premi, per posar en valor el treball que ha desenvolupat la Junta d'Infermeria des de la seva creació als anys 90, “un òrgan que permet donar veu a la infermera, potenciar la professió i divulgar el que fem a la resta de professionals i a la societat en general, motiu pel qual avui rebem aquest premi". Per la seva part, Elisenda Campreciós, va assegurar que “és un regal formar part d'aquest equip des d'on planifiquem i projectem com podem fer cada dia millor la nostra feina, és realment gratificant".

La mostra

L'exposició premiada, Cuidant 365 dies, està formada per una quarantena de fotografies fetes per les mateixes professionals on es copsen els valors centrals de la professió, com són el respecte, la humanitat, la proximitat i l'acompanyament que dediquen les infermeres als pacients. Les imatges transmeten el tracte respectuós, càlid i humà pel qual s'ha caracteritzat sempre la professió infermera, alhora que plasmen l'increment del nivell de tecnificació i professionalització.

La Junta d'Infermeria va organitzar la mostra amb el suport del servei de Comunicació d'Althaia i la col·laboració de Sant Andreu Salut, la Universitat de Manresa – Fundació Universitària del Bages i l'Institut Català de la Salut.

L'exposició es va exhibir a l'Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Universitària del Bages i l'Hospital de Sant Andreu. Aquest any continuarà la itinerància i es podrà visitar a d'altres equipaments de la ciutat de Manresa. De moment, està confirmat que aquest proper mes de maig serà a l'Ateneu Les Bases i, posteriorment, a la Casa Flors Sirera. D'aquesta manera, seguirà contribuint a fer visible entre la societat el dia a dia de les infermeres.