Una vintena de tècnics de laboratori visita l'SMART-Plant de la depuradora de Manresa

Els tècnics de laboratori visitant la depuradora
Els tècnics de laboratori visitant la depuradora | Aigües de Manresa
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:53h
Des de l'any 1998, laboratoris públics, o amb part pública, d'aigües residuals, i d'aigües potables, es reuneixen un cop l'any, per avaluar els resultats de l'anàlisi d'una mateixa mostra, que han fet cada un d'ells. Aquest anàlisi serveix per demostrar la bondat dels resultats del laboratori, i és una manera tant d'estar alerta, com de fer xarxa entre ells per compartir problemàtiques comunes.

Cada any GIACSA organitza dues rondes d'anàlisi i es clouen amb una jornada de treball presencial, en la que comparen els resultats de l'any anterior i dissenyen les mostres i anàlisi d'aquest any. Avui ha tingut lloc la trobada de l'any 2018 que s'ha realitzat al Centre de l'Aigua de Can Font, i que ha estat closa per una visita a la planta pilot del projecte Smart-Plant. L'explicació prèvia ha estat a càrrec del dr. Juan A. Baeza, l'investigador responsable del projecte a la UAB, i la visita a la planta per la tècnica de la depuradora Anna Lupon.

El projecte SMART-Plant, amb una duració de quatre anys i una inversió de gairebé deu milions d'euros, està format per vint-i-sis socis de deu països de la UE i és una Acció d'Innovació del programa Horizon 2020. L'objectiu global del projectes és escalar i demostrar solucions eco-innovadores per modernitzar les estacions depuradores d'aigües residuals existents en un entorn real. Durant el projecte es provaran fins a nou plantes pilot en cinc depuradores diferents amb l'objectiu de millorar el tractament de les aigües residuals, l'eficiència energètica, la reducció de gasos d'efecte hivernacle i la recuperació de recursos.