Oller del Mas presenta una nova proposta gastronòmica de la mà de Víctor Corchado

Víctor Corchado a l'Oller del Mas
Víctor Corchado a l'Oller del Mas | OdelM
Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:21h
El xef de Càceres Víctor Corchado és des d'avui el nou responsable de l'oferta gastronòmica del restaurant de l'Oller del Mas. Corchado fa un salt en la seva carrera professional traslladant-se al Bages amb l'objectiu de convertir el restaurant gastronòmic que obrirà el celler en tot un referent de la cuina de proximitat.

A partir d'avui la gastronomia manresana incorpora un altre nom destacat: Víctor Corchado Hurtado (1985), que fins fa pocs dies era responsable de la direcció gastronòmica de l'hotel de 5 estrelles Valbusenda Hotel Bodega & Spa de Zamora. El xef de Càceres s'ha incorporat a la plantilla de l'Oller del Mas per tal d'idear la nova oferta gastronòmica del restaurant que el celler obrirà el mes de setembre.“En la nova oferta gastronòmica de l'Oller del Mas trobareu territori, producte i una experiència molt vinculada a la zona”, avança Corchado. Però aquesta no és la única novetat que experimentarà el celler Oller del Mas aquest 2019. A la inauguració del nou restaurant caldrà sumar-hi també l'obertura d'una àmplia botiga, un nou celler, una àrea de wellness, un centre esportiu, una hípica i el primer Eco Wine Lodge del món. 

Fa algunes setmanes, Oller del Mas va traslladar temporalment el restaurant ubicat a la casa club a la zona del castell per tal de mantenir el bon servei i seguir ininterrompudament amb les obres del nou projecte. Víctor Corchado assegura que “per efectuar canvis importants en gastronomia, un restaurant ha de tenir clar el rumb que vol seguir i, per això, estem implementant canvis a poc a poc sempre amb l'obertura del nou restaurant en ment”. Així doncs, aquest canvi d'emplaçament va acompanyat també d'un nou menú diari amb un preu de 14,90€ i d'un servei de carta als caps de setmana. La carta s'estrena aquest dissabte i el protagonista d'aquesta és el producte de temporada i de proximitat, producte que presentarà un toc innovador però que sempre es manipularà respectant les seves propietats i causant-li la mínima intervenció possible per així mantenir-ne l'essència en comptes d'emmascarar-lo.

L'aposta per la carta recull la voluntat de plasmar la identitat de la pròpia finca al plat d'una manera especial, fent ús d'elements de la marca Oller com són els vins però també fent ús de les plantes aromàtiques, les oliveres o les nous. La nova oferta gastronòmica ofereix també un ampli ventall de possibilitats per compartir un primer plat, presenta plats tradicionals de la zona però sempre amb el toc del xef Corchado i incorpora plats principals on el producte llueix en la seva millor expressió i punt de cocció. Els gelats artesans són una altra de les novetats de la carta que permetran degustar l'Oller amb gustos que faran honor a les plantes aromàtiques de la finca, entre d'altres.

Tots els postres s'elaboren artesanalment, tret que els converteix també en ambaixadors d'aquesta clara aposta per la cuina de mercat i pel producte de proximitat d'alta qualitat.

La trajectòria professional de Corchado destaca per la direcció gastronòmica de Valbusenda Hotel Bodega & Spa de Toro (Zamora) però també per haver ideat i posat en marxa el departament de restauració de l'Agua a l'Hotel Can Faustino 5* Relais & Châteaux de Ciutadella de Menorca, entre altres experiències.Entre els reconeixements del xef Corchado destaca la victòria en la vuitena edició del Premi Espiga de cuina, un concurs anual que organitza Caja Rural de Extremadura juntament amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Corderex per distingir la millor proposta gastronòmica de l'any amb xai d'aquesta IGP.

Oller del Mas ha iniciat el 2019 amb una clara aposta d'adaptació de la seva plantilla al nou projecte. El mes de febrer ha incorporat una nova responsable de comunicació i màrqueting, la periodista berguedana Alba Sanclimens. Es preveu que un cop posat en marxa tot el nou projecte la plantilla de l'Oller del Mas superi els 50 treballadors.

El nou projecte consta de tres fases destacades: nou celler, noves oficines i una boutique de vins de l'Oller, que també comercialitzarà productes ecològics, de proximitat i del món del vi; la obertura del nou restaurant a la casa club i l'Eco Wine Lodge, amb unes 20 villas de luxe i unes 70 tendes premium integrades en l'entorn així com també una zona wellness, una hípica i un centre esportiu. La nova aposta de l'Oller del Mas és fruit de la recerca de sinergies amb diversos actius públics i privats del territori que comparteixen la filosofia d'apostar per un turisme de qualitat i la voluntat de potenciar l'atractiu de la zona del Bages, tot oferint als clients una experiència holística. L'Eco Wine Lodge serà l'últim estadi de la nova proposta i veurà la seva màxima esplendor a principis del 2020.