Castellnou de Bages fa memòria de la seva època republicana

La presentació del treball "Fem memòria" tindrà lloc diumenge a les 11 del matí a la Sala Polivalent del Nucli històric

Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:15h
El proper diumenge 14 d'abril, aniversari de la proclamació de la República del 1931, l'Ajuntament de Castellnou de Bages i l'associació Castellnou Cultural presentaran els treballs de memòria històrica centrats en l'època republicana. Aquests treballs reconstrueixen els esdeveniments i les persones que configuraren la vida política a Castellnou, des de la proclamació de la República fins el final de la guerra civil, i ha estat possible gràcies al treball de Montserrat Perramon, Domènec Òrrit, Joan Molina i la destacada col·laboració de familiars dels protagonistes d'aquells anys.

Aquesta és una època molt desconeguda a Castellnou, doncs la gran part de la població va marxar del poble els anys posteriors al final de la guerra, especialment a Sallent i a Santpedor. Els actuals habitants són, en la immensa majoria, vinguts de pobles veïns de la comarca sense parentesc amb els habitants d'aquella època. El treball de recerca Fem memòria destaca les figures de Josep Soler Colldeforn (1908-1939), alcalde electe per ERC i de Joan Castellana Planas (1917-1941), executat al Camp de la Bóta pel règim franquista en Procediment judicial militar sumaríssim.

Amb aquesta iniciativa es vol ajudar a entendre una època cabdal de la nostra història i reinvindicar un passat que es trobava totalment oblidat, amb el propòsit de consolidar el sentiment de poble i la seva continuïtat històrica.

L'acte es farà a les 11 h a la Sala polivalent del Nucli històric. Després hi haurà un dinar al restaurant Dom Bosco (reserves a l'Ajuntament de Castellnou Tel. 938272091).