La Papasseit acollirà el cap de setmana la presentació d'obres de Portell i Mas Craviotto

Xavier Mas Craviotto serà a la Papasseit dissabte
Xavier Mas Craviotto serà a la Papasseit dissabte | Alba Lafarga
Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:10h
La Llibreria Papasseit de Manresa acollirà la presentació de tres llibres aquest cap de setmana. Divendres a 2/4 de 8 del vespre acollirà la presentació de la novel·la "Ariel i els cossos" de Sebastià Portell, en format de conversa amb la filòloga Sara Serrano, i dissabte a 2/4 d'1 del migdia, Xavier Mas Craviotto presentarà el poemari "Renills de cavall negre" i la novel·la "La mort lenta", i també es dura a terme un vermut literari i conversa amb la filòloga Sara Serrano.

Sebastià Portell

Sebastià Portell (Ses Salines, Mallorca, 1992) és un escriptor i dramaturg mallorquí que, malgrat la seva curta edat, té publicades una quinzena d'obres i ha estat premiat amb una desena de guardons de literatura catalana. Especialitzat en qüestions de gènere, des del setembre de 2017 coordina la secció LGBTI de la revista "Time out".

Portell segueix, amb la seva trajectòria literària el camí iniciat per dos pares literaris, també mallorquins i també queer: Blai Bonet i Biel Mesquida. El resultat és un text que sap incrustar-se en una tradició i, al mateix temps, trobar una veu nova i diferent.

"Ariel i els cossos" és una novel·la-díptic que orbita al voltant de la figura, enigmàtica i ambivalent d'un personatge, Ariel, que potser no ha existit mai. És Ariel una realitat? És una (sola) persona? És un home o una dona? Quina és la seva edat? Quant dura, la seva estada a la Terra? Quin és, el sentit de tantes preguntes? Al llarg de la novel·la són nombrosos els intents dels personatges que envolten Ariel de definir aquest personatge. Però Ariel, amic dels lectors d'ànima oberta, no ho permet.

Xavier Mas

Xavier Mas (Navàs, 1996) estudia Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i té una beca de col·laboració amb el Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la mateixa UB. Malgrat la seva joventut, l'obra literària Xavier Mas ha estat guardonat en més d'una ocasió, destacant-ne el Premi Documenta 2018 amb la novel·la "La mort lenta" (L'Altra Editorial, 2019) i el I Certament Art Jove de Poesia Salvador Iborra, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut, amb el poemari "Renills de cavall negre" (Viena Edicions, 2019).

Segons el jurat del premi de poesia "Renills de cavall negre" és el guanyador de la primera edició del premi "per la solidesa del recull" i "la força dels poemes". 

El jurat del premi de narrativa destaca de "La mort lenta" "la construcció i la versemblança de la història", així com "la voluntat de risc tant a nivell de trama com d'estructura, que van endavant i endarrere, uns recursos estilístics i lingüístics remarcables i un joc constant amb l'ambigüitat dels personatges".

Sara Serrano

Sara Serrano (Manresa, 1990) és llicenciada en filologia catalana i autora de nombrosos relats i articles de crítica literària per a diferents mitjans digitals. És, a més, traductora de l'italià i ha coordinat "Visat", la revista de literatura i traducció del PEN Català.