Súria inicia una ronda del Programa de Detecció Precoç de càncer de còlon i recte

Totes les persones d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta per convidarles a fer-se una prova molt senzilla a casa

Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:39h
L'Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte de la Fundació Althaia iniciarà aquest mes d'abril una nova ronda del Programa de Detecció Precoç d'aquesta patologia a l'Àrea Bàsica de Súria. La primera ronda del programa va tenir lloc l'any 2017.

Totes les persones d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta per convidarles a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

La participació en aquest programa és voluntària. Les persones que hi vulguin prendre part hauran de portar la carta a alguna de les farmàcies adherides, que els facilitarà la prova per recollir la mostra de femta a casa i portar-la novament a la farmàcia.

Un cop analitzada la mostra al laboratori, es comunicarà el resultat final per correu o per telèfon. Si la prova surt positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar l'existència de lesions en el còlon o el recte.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent a Catalunya, on representa la segona causa de mort per càncer.

L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.

El desenvolupament del Programa a l'Àrea Bàsica de Súria compta amb el suport de l'Ajuntament de Súria i de les farmàcies adherides.
Arxivat a