Èxit del verkami de la Coral Escriny per portar la passió segons Sant Marc a Santpedor

Coral Escriny i Orquestra de Cambra Terrassa 48 repetiran concert al Convent de Santpedor
Coral Escriny i Orquestra de Cambra Terrassa 48 repetiran concert al Convent de Santpedor | Oriol Reguant
Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:47h
Satisfacció i un enorme agraïment al centenar de mecenes que han col·laborat en una de les vuit modalitats diferents del verkami que des del 7 de març empeny la Coral Escriny de Santpedor. Així és com se sent aquesta formació del Bages a una setmana per tancar la campanya de micro-mecenatge que va impulsar amb la intenció de poder finançar una tercera part de la producció musical de portar a Santpedor per primer cop la Passió segons Sant Marc, de J.S. Bach.

La Coral ja ha aconseguit recollir els diners que necessitava en aquesta campanya gràcies a les aportacions d'amants de la música i amics de la Coral però en la setmana que encara queda fins a tancar el projecte, s'ha proposat arribar als 4.000 euros, fet que els permetria cobrir la important despesa que suposa per a una coral amateur liderar aquesta macro producció musical.

La Coral Escriny, dirigida per Marc Reguant, amb l'acompanyament de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i 4 cantants solistes interpretaran la passió de Sant Marc en dos concerts els dies 12 de maig (a les 19h) i el 2 de juny (a les 12h). Segons explica la presidenta de l'entitat, Mònica Torras, la Coral que ve de celebrar els seus 50 anys es va proposar mantenir propostes musicals de primer nivell però "per a una formació amateur com la nostra, preparar aquests programes ambiciosos tenen un cost molt alt, difícil d'assumir. Sobretot quan es ve d'un any d'activitats pel cinquantenari. Però la crida dels mateixos cantaires buscant petites i mitjanes aportacions ha obtingut una gran resposta i no tenim prou paraules per agrair-los la confiança".

Després d'interpretar algunes de les obres més conegudes de la música coral (el Rèquiem de Mozart, el Messies de Händel o el Glòria de Vivaldi), la Coral Escriny empeny ara aquest projecte musical amb un altre dels grans compositors de tots els temps, J.S. Bach. En aquesta ocasió, es tracta d'una obra menys coneguda, però no menys interessant, en la qual el cor té un paper molt rellevant: la Passió segons Sant Marc, BWV 247. Repeteix a l'escenari amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb qui van interpretar el Rèquiem de Mozart a Santpedor. També compten per a aquest projecte amb quatre solistes professionals. La soprano Belén Barnaus, professora de cant de l'escola de música de Santpedor; la mezzo Eulàlia Fantova; el tenor Aniol Botines i el baix Lluís Calvet.

Un sistema de finançament que inclou tothom

Les aportacions que es poden fer en aquest verkami van des dels 10 fins als 200 euros i a canvi la Coral ha previst diferents recompenses que van des d'oferir entrades a un dels dos concerts en un espai preferent de la sala a fer constar als mecenes com a col·laboradors del projecte en el programa de mà. En funció del tipus d'aportació realitzada, els mecenes adquiriran la condició d' Amics de l'Escriny durant la temporada setembre 2019-juny 2020, la qual cosa els permetrà rebre informació personalitzada de les activitats de la coral i comprar entrades amb descompte per a tots els concerts organitzats per l'entitat, abans que ningú. També podran assistir a un assaig obert, que s'anunciarà oportunament. Per a aquells que encara no tinguin el llibre Coral Escriny 50 anys, editat el 2018, hi ha una modalitat de mecenatge que n'inclou un exemplar. Finalment, aquelles empreses que vulguin contribuir al projecte, rebran també publicitat destacada al cartell, al programa de mà i al web corporatiu.

La Coral Escriny, de Santpedor, és un cor mixt format per uns 60 membres i dirigit per Marc Reguant des de l'any 2009. L'entitat té 50 anys d'història, però en aquesta darrera dècada ha fet una notable evolució en la cohesió i la sonoritat del conjunt, la qual cosa li ha permès d'afrontar reptes molt ambiciosos per a un cor no professional.
Arxivat a