Artés inicia la 3a edició del projecte de microcrèdits amb 20.000 euros

El termini per sol·licitar els ajuts finalitzarà el 9 de maig

Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:51h
L'Ajuntament d'Artés ha iniciat el període per a poder sol·licitar un microcrèdit amb la idea de millorar el món empresarial local i la seva consolidació. El termini de presentació finalitzarà el 9 de maig.

Les principals novetats d'aquesta tercera edició és que s'amplia el ventall de possibilitats i de projectes en els quals es pot concórrer. Enguany, per exemple, es podran admetre projectes de reformes bàsiques de negocis que ja estan en marxa, fet que en les edicions anteriors no era possible. Una altra modificació és que els negocis liderats per menors de 36 anys rebran una puntuació addicional, amb l'objectiu d'afavorir la jove emprenedoria. Amb tot, cal dir que els microcrèdits segueixen estan pensats per impulsar la creació d'activitat econòmica, empresarial i cooperativa al municipi d'Artés. I per tant, els principals paràmetres del projecte continuen sent els mateixos.

Com en l'edició anterior, es mantenen les dues línies de microcrèdit, la línia A per a nous projectes i amb un import màxim per microcrèdit de 5.000 euros, i la línia B, per a negocis en funcionament amb un import màxim per microcrèdit de 10.000 euros. En total, l'Ajuntament disposa d'un pressupost de 20.000 euros destinats a microcrèdits. Finalment, cal recordar que les principals característiques d'aquests préstecs són que no tindran cap tipus d'interès ni tampoc es requeriran avals per al seu atorgament. Els elements clau per valorar la seva concessió seran el propi projecte, el pla de viabilitat que es presenti, la capacitat de generació d'ocupació, d'innovació i de desenvolupament d'activitats sostenibles i responsables socialment.

Els microcrèdits formen part del conjunt de serveis que s'ofereixen des de l'OMPLE, Oficina Municipal per a la Projecció Laboral i l'Emprenedoria. Per disposar de més informació, es facilita aquesta adreça electrònica de contacte: promoeco.artes@artes.cat.