El cicle de Música Sacra de Cardona celebrarà el mil·lenari de la Col·legiata de Sant Vicenç

El cicle està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu i oferirà dos concerts, el 14 i el 27 d'abril

Cor de Cambra de Sant Cugat
Cor de Cambra de Sant Cugat | Promocional
Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:58h
El pròxim diumenge 14 d'abril començarà una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s'escoltaran algunes de les obres més conegudes i destacades de la història de la música religiosa. 

El tret de sortida tindrà lloc el diumenge 14 d'abril. A les 18.30 h, a la Col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona el Cor de Sant Cugat encetarà el cicle interpretant l'oratori El Messies de Händel sota la direcció d'Albert Santiago. El concert comptarà amb destacats solistes vocals, especialistes en música barroca, com la soprano argentina Soledad Cardoso, la mezzo Anna Tobella, el tenor italià Roberto Jachini i el baríton Oriol Mallart.

Des de la seva estrena a Dublín la primavera de 1742, El Messies és una de les obres més apreciades de la música clàssica. L'oratori va ser escrit en només 3 setmanes d'inspirada composició i, a més del celebrat Hallelujah, hi trobem tot un seguit de cors i àries vocals de gran bellesa. Basat en fragments de l'Antic i del Nou Testament, l'obra fa un recorregut per la història de la salvació, tot seguint l'any litúrgic.

El cicle continuarà el dissabte 27 d'abril, a les 19 h, a l'església parroquial de Sant Miquel. La Coral Cardonina presentarà Amore et Dolore, figuracions musicals de la passió amorosa, amb obres d'anònims dels segles XVI-XVIII, J. S. Bach, O. di Lasso, J. van Berchem, H. Lützel, Z. Kodály, C. Orff i F. Vila, entre d'altres. La direcció anirà a càrrec d'Ovidi Covacho i comptarà amb Francina Ribas (piano) i Victor González (dansa). 

El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica, i posa l'accent en la música coral. Enguany el cicle se suma a la celebració del mil·lenari de la fundació de la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.

Venda d'entrades

Les entrades del concert de la Col·legiata tenen un preu de 12 euros i les localitats pel concert de la parròquia de Sant Miquel, de 10 euros. Es poden comprar en línia o a l'Oficina de Turisme de Cardona. També es podran adquirir una hora i mitja abans del concert a l'entrada de la Col·legiata o de l'església parroquial.

A partir de l'abril, els horaris de l'Oficina de Turisme són els matins de dilluns a diumenge (de 10 h a 14 h), i les tardes de divendres (de 16 h a 19 h) i de dissabte (de 16 h a 20 h).

Castell de Cardona

El castell de Cardona, és un dels conjunts monumentals més importants de Catalunya, gestionat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. El pas de la història ha deixat la seva empremta a cada racó del castell de Cardona: la torre de l'homenatge on perviu el castell comtal, l'església, testimoni de la canònica, el pati gòtic del palau dels ducs de Cardona, les muralles de la guerra de Successió o el Parador que reconverteix en hotel les dependències militars. 

L'element més destacable del conjunt és, però, l'església de Sant Vicenç, construïda al segle X per acollir una comunitat de canonges, sota el patrocini dels senyors de Cardona. La unitat de la seva construcció l'ha convertit en una de les joies del primer romànic català.
Arxivat a