El tractament dietètic protagonitza la jornada de les unitats de lípids

Els assistents a la jornada organitzada per Althaia han pogut seguir un taller de cuina cardiosaludable a la Fundació Alícia

Redacció
06 de novembre del 2009
576_1257539342lipids1
576_1257539342lipids1

Taller de cuina cardiosaludable a la Fundació Alícia. Catpress

Aquest divendres s’ha celebrat, a Món Sant Benet, la XII Jornada de les Unitats de Lípids i Arteriosclerosi que ha comptat amb la participació d’una vuitantena de metges especialistes i de l’atenció primària d’arreu de Catalunya. Durant aquesta jornada de treball, els assistents han actualitzat coneixements sobre la malaltia arterioscleròtica i han pogut intercanviar experiències sobre el seu tractament farmacològic i dietètic.
 
De fet, el tractament dietètic ha protagonitzat bona part de la jornada. Els ponents hi han fet al•lusió destacant que una dieta saludable ajuda a prevenir l’arteriosclerosi, una malaltia multi factorial i sistèmica, responsable dels accidents vasculars aguts i la primera causa de mort en el món occidental. També han explicat la importància de la dieta com a prevenció secundària, quan una persona ja ha patit una malaltia cardiovascular.
 
A partir de la una del migdia, el taller de cuina cardiosaludable del cuiner de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, ha centrat tota l’atenció dels professionals. Durant la demostració, el cuiner ha elaborat una amanida freda de cereals, ha proposat alternatives per fer salses o per amanir evitant l’ús d’aliments greixosos, ha explicat als assistents algunes tècniques de coccions que permeten potenciar el gust. Finalment, ha dedicat la darrera part del taller a fer una demostració de com es poden fer postres atractius i cardiosaludables i ha explicat la recepta d’un pa de pessic sense greix.