L'exposició «Escoles d'altres mons» arriba a Castellbell i el Vilar

Vista parcial d'una fotografia d'«Escoles d'altres mons»
Vista parcial d'una fotografia d'«Escoles d'altres mons» | Kim Manresa
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:40h
L'exposició “Escoles d'altres mons” arriba aquest mes a Castellbell i el Vilar, on es podrà visitar fins al 29 d'abril. La mostra recorrerà aquest curs dotze nous municipis, que se sumaran als més de 90 que ja han gaudit, des del 2006, d'un projecte que ofereix a la ciutadania l'oportunitat d'apropar-se a escoles, mestres i alumnes de més de 30 països d'arreu del món a través de 50 fotografies del fotoperiodista Kim Manresa.

La Diputació de Barcelona ofereix als ens locals aquest projecte educatiu perquè les escoles, els instituts i les associacions i entitats que ho desitgin puguin desenvolupar un treball de sensibilització ciutadana vers el dret a l'educació. Mitjançant les emocions que desperten les fotografies, l'exposició pot fer reflexionar sobre el valor de la solidaritat i l'esforç de docents i infants d'arreu del món per no renunciar-ne a aquest dret.

Al web de l'exposició s'hi ofereixen materials didàctics que serveixen d'orientació per treballar les diferents temàtiques suggerides per les fotografies. A més, es posen a disposició dels ens locals materials per a la difusió, com el Catàleg de l'exposició i aquest vídeo.

La Diputació, des del convenciment que les persones aprenem al llarg de la vida en diferents temps i espais educatius, ofereix als municipis interessats aquesta proposta per contribuir a generar connexions entre els dins i fora de l'escola, entre l'educació formal i no formal, enriquint l'ecosistema educatiu local, el més proper a la ciutadania, amb aquest projecte de sensibilització ciutadana.