ERC presenta la seva candidatura per «Impulsar Navàs»

Membres de la llista d'ERC a Navàs
Membres de la llista d'ERC a Navàs | ERC
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:58h
L'anoienca i número 3 dels republicans al Congreso de los Diputados, per darrere d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián, Carolina Telechea, va apadrinar aquest dissabte la llista d'Esquerra a Navàs per a les eleccions municipals del 26 de maig. Amb Salvador Busquets al capdavant, les noves cares d'ERC Navàs van prendre el protagonisme en un acte concorregut i amè al mig del Passeig de Navàs, aquest dissabte a les 12 del migdia, que va acabar amb un vermut per a tothom.
 
Havia plogut i es temia pel temps, però l'acte va poder començar puntual. Busquets va iniciar la presentació de la llista municipal als comicis del 26 de maig apel·lant al lideratge i a la bona gestió que pot aportar Esquerra a Navàs: "ens hi veiem capaços i en tenim moltes ganes, després de girar el poble com un mitjó formant part del govern i després de quatre anys d'oposició davant una majoria absoluta. Creiem fermament que ara és el nostre moment per capitanejar i gestionar Navàs cap a l'assoliment dels reptes que ens esperen en el futur. Volem impulsar Navàs". En aquest sentit, l'acte lluïa les lletres d'Impulsem Navàs com un dels eslògans de campanya.
 
En els minuts posteriors, l'alcaldable va anar desvetllant una per una, del 13 al 2, les persones d'una llista cremallera de dones i homes, remarcant-ne la mescla de joventut i experiència i en la qual, tret de Busquets, que repeteix de número 1, els llocs capdavanters són reservats a cares noves, la gran majoria independents, les quals esperen debutar al consistori navassenc. Així, ni Hortènsia Font ni Joan Bertran, dos dels històrics, no repetiran. Busquets els va agrair els anys que han estat al peu del canó en nom de la secció local La Fraternitat, i va afegir que "ens renovem, i renovem el compromís amb Navàs amb la millor llista del municipi". Així, darrere Busquets, trobem Imma Colldeforns, seguit de Carles Estrada, Marta Manubens, Lluís Puig, Alba Guasch i Ramon Comerma, entre altres.
 
En el seu torn, Carolina Telechea va remarcar la importància de la política municipal i va encoratjar la llista d'Esquerra Navàs a fer República des de l'Ajuntament. La també regidora d'Igualada va deixar clar que a Madrid "s'hi va per fer molt feina, que això va de llibertat", i va emocionar el públic congregat quan parlant de les visites que fa a Oriol Junqueras a la presó se li il·luminaven els ulls i dibuixava un somriure: "és ell el que em dona ànims a mi, quan sembla que hauria de ser al revés". Telechea és la primera de les dones d'una llista republicana que té bons auguris d'elevar el seu número de diputats a Madrid a les eleccions del 28 d'abril.
 
Busquets va cloure l'acte convidant tothom a una campanya electoral neta i plena de propostes en positiu: "nosaltres tenim iniciatives engrescadores, toquem de peus a terra i mirem pel bé de la majoria, des del Llobregat fins al Cardener, del Mujal passant per Castelladral fins arribar a Palà. Tots som Navàs". Si bé és cert que "la CUP ha governat els darrers quatre anys amb majoria absoluta, enguany els resultats dels comicis municipals a la població nord-bagenca es presenten del tot incerts, oimés tenint en compte que l'alcalde actual, Jaume Casals, no es presenta a la reelecció".