Primàries Manresa fa un debat obert sobre les polítiques enfocades a les persones

Debat de Primàries d'aquest passat dissabte
Debat de Primàries d'aquest passat dissabte | Primàries
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:09h
dissabte al matí ha tingut lloc al local de l'Associació de Veïns de la Carretera Santpedor el segon dels debats oberts a la ciutadania que està fent Primàries Manresa per elaborar el seu programa electoral de cara les eleccions municipals del 26 de maig. El debat estava enfocat en totes aquelles polítiques centrades en les Persones: polítiques de benestar social, salut, cultura, esport, igualtat i educació, entre d'altres.
 
Aquest segon acte ha estat coordinat per Joan Gil i Rosa M. Hernàndez, números 4 i 5 de la candidatura. Ha estat iniciat amb una presentació per part seva de l'enfocament del debat i el marc jurídic i polític en el qual estan incardinades les polítiques vinculades a les persones. El debat s'ha organitzat en tres grups de treball que han treballat cadascun dos dels temes inclosos en el bloc de debat. Els coordinadors han fet entrega d'un document que recollia dades rellevants sobre Manresa vinculades a les polítiques per les persones.
 
Després de més d'una hora i mitja de treball els grups van posar en comú les conclusions de cadascun d'ells. Com a marc global la diagnosi que se'n va extreure és que l'àmbit municipal és el més proper a la ciutadania i que és el més adient per dur a terme polítiques enfocades a les persones. Per Primàries Manresa cal un canvi en el model de governança que faci que els ajuntaments disposin d'una part més important dels ingressos públics i control sobre aquests, així com la transferència de més competències des de les administracions supramunicipals.
 
L'aposta per situar l'Hospital de Sant Joan de Déu com a hospital de referència de la Catalunya Central i de lligar-lo amb el creixement d'estudis universitaris en l'àmbit de la salut que hi haurà a Manresa; la creació de la figura de l'assessor social que es complementi amb l'assistent social centrant-se en col·lectius de persones que necessitin assessorament i suport com poden ser famílies amb infants amb trastorns psicològics, persones grans sense suport familiar o joves amb dificultat d'inserció social o potenciar el programa Propers que es duu a terme la Balconada en altres barris de la ciutat i una millor comunicació i donar un paper més destacat a les AMPA en la gestió educativa de la ciutat són algunes de les mesures que es van plantejar.
 
El dissabte vinent a les 10 del matí tindrà lloc el debat de polítiques de prosperitat al local de l'Associació de Veïns de Passeig i Rodalies.