Peñarroya: «La millor notícia és retrobar-nos amb la victòria i el Nou Congost»

Joan Peñarroya, durant el partit | J. Alberch
Xavier Sucarrats / Joel Peña
07 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:27h
Joan Peñarroya, tècnic del BAXI Manresa, estava content a la sala de premsa. L'egarenc ha valorat haver derrotat un Tenerife que malgrat una ratxa de set derrotes seguides a la Lliga Endesa s'ha classificat per la Final Four de la Champions League. Tot i el bon sabor de boca que ha deixat a victòria, Peñarroya ha lamentat el mal inici i els darrers set minuts de confrontació. Això ha provocat acabar el partit "amb sensacions estranyes". L'entrenador local no ha estat en cap cas preocupat per la mala ratxa de derrotes però retrobar-se amb la victòria ha estat una gran notícia. I més si aquesta ha estat a casa.

Jordan Sakho ha estat objecte d'una de les preguntes a la sala de premsa. El congolès estava lluny del seu millor nivell després de la seva lesió. Després del bon partit, Peñarroya ha comentat que "una flor no fa estiu" però ha assenyalat Sakho com un jugador important i que "aporta coses diferents".

De cara al proper partit contra el Guipúsoca, l'entrenador recorda que el cuer de la categoria "ha guanyat cinc dels darrers set partits".

Txus Vidorrera veu difícil ser al play-off

L'anàlisi de Txus Vidorreta ha estat semblant al de Peñarroya però focalitzant-ho amb e seu equip. El basc ha lamentat els mals moments del seu equip i ha reconegut el mèrit del BAXI Manresa per saber-ho aprofitar. Una de les claus del partit ha estat el rebot i la manca de frescor que acumulen les cames dels seus jugadors. Vidorreta ha deixat una dada interessants. El Tenerife duu partits disputats aquesta temporada. El BAXI Manresa en porta 26. Vint menys en total.

Després de la derrota, Vidorreta veu el play-off com un objectiu "difícil".

Els jugadors del BAXI Manresa admeten que la victòria d'avui era necessària a nivell anímic

L'ajustada victòria contra l'Iberostar Tenerife per 91 a 87 ha sigut una alenada d'aire pels jugadors del Manresa. Així ho ha reconegut el seu capità, Álvaro Muñoz. "Després de tres derrotes t'entren dubtes, però aquesta victòria ens dona confiança per seguir treballant amb intensitat" ha explicat l'aler. Aquestes derrotes, però, també han sigut presents durant el partit. Muñoz ha insistit en la manca de confiança que donen, especialment al final del partit quan el Tenerife s'ha acostat al marcador. "Tots els jugadors han aportat el que havien d'aportar i al final hem pogut aconseguir la victòria" ha rematat amb satisfacció.

Gabriel Iffe Lundberg, jugador més valorat del Manresa avui ex aequo amb Toolson amb 17 punts, també ha donat importància a la victòria. "Ha sigut una victòria important. S'acosten els playoff i volem ser-hi" ha reconegut, ambiciós l'escorta. A més, ha donat un valor afegit a la victòria i endur-se l'average per la poca distància que hi ha entre Tenerife i Manresa a la classificació. També ha parlat d'una jugada a pocs segons per acabar el partit on Toolson ha semblat rebre una falta, li ha passat a Lundberg qui si ha rebut falta i l'han assenyalat. El 6 s'ha queixat als àrbitres i considerant que haurien d'haver xiulat la primera. Lundberg ha explicat que per Toolson els tirs lliures són com safates i, per tant, és millor per l'equip que tiri com més tirs lliures possible. Tot i això, els tirs lliures han entrat i ha acabat el partit amb 6/6 des de la línia de 4,60.

Per part de l'Iberostar Tenerife, l'exjugador del Manresa Rodrigo San Miguel ha valorat molt negativament el partit. "Han tingut dos parcials molt bons i a l'últim se'ns han posat a uns vint punts de distància, a partir d'aquí ha tocat remar i no ho hem aconseguit" ha explicat el base. Per acabar, la conclusió que ha tret és curta i concisa: "ha sigut un molt mal partit per nosaltres".