Urtasun defensa a Manresa una Unió Europea que s'enfronti a les multinacionals

Urtasun, Querol i Manzanares urant l'acte
Urtasun, Querol i Manzanares urant l'acte | MeC
Redacció
07 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:24h
L'eurodiputat i candidat a les eleccions europees per Unidas Podemos, Ernest Urtasun va visitar divendres Manresa on va defensar l'anomenat Green New Deal o nou pacte social sostenible. "Hem de superar la crisi aturant la sobrerepresentació de l'economia especulativa i competint, però no amb una contrareforma que elimini drets laborals sinó fugint de l'austeritat, aplicant inversió energètica, un nou model econòmic més social i encarant el repte tecnològic i climàtic", va assegurar.

Urtasun va considerar oportú defensar aquest model a la nostra comarca perquè "el Bages és una comarca amb un important teixit industrial que ja ha demostrat en el passat com pot transformar-se per avançar i que cal que ho torni a fer davant l'actual repte tecnològic i climàtic". 

Sota el títol De Manresa a Europa l'acte va ser el moment on la candidata a l'alcaldia de Manresa en Comú, Ana C. Querol, va presentar una bateria de mesures fiscals i pressupostàries com ara la tarifació social en tots els serveis municipals i la progressivitat mitjançant bonificacions en l'IBI i altres impostos també per fomentar el lloguer de pisos que ara són buits i per realitzar millores energètiques i d'accessibilitat. Així com introduir clàusules ètiques socials, de gènere i ambientals en la contractació pública com el salari mínim de ciutat segons la cara europea, fomentant les cooperatives locals com a concessionàries de l'ajuntament. 

Els Comuns de Manresa proposen la creació d'un sistema de compra agregada d'energia verda per la indústria i el comerç de la ciutat, seguint el model de Montcada i Reixach, per abaratir costos, combatent el canvi climàtic i sense rebaixar els drets dels treballadors. Així com incentius i cerca de noves oportunitats en la generació i ús d'energies renovables. 
Segons va dir Querol "Des de Manresa en Comú posarem tots els esforços en fer polítiques que reverteixin les desigualtats, no que només les pal·liïn, i que impulsin l'economia social i verda. Una societat més igualitària és una societat de futur". 

En l'acte també hi va intervenir Carles Manzanares secretari general de FSP de CCOO Vallés Occidental i Catalunya Central que va entregar a Ana Querol el document amb les propostes del sindicat per a les eleccions municipals i va assegurar que "No es pot solucionar l'impacte de la crisi amb la implantació de més model neoliberal amb el retrocés en drets laborals, la rebaixa de sous, pensions i prestacions com la d'atur, reduint el paper dels sindicats, forçant privatitzacions i retallant en educació i sanitat".

Per contra, "els ajuntaments del canvi ens demostren com des de l'àmbit municipal, la justícia social passa per salaris mínims de ciutat o comarca i clàusules socials en la contractació pública, remunicipalitzacions garantint drets d'usuaris i treballadors, augmentant la inversió pública i implicant i fent partícips agents locals".