Es constitueix la comissió de seguiment per a la millora de la R4

El coordinador de Rodalies, Pere Macias, i els màxims responsables de Renfe i Adif a Catalunya es reuneixen amb els alcaldes i els consells comarcals afectats

Reunió de comissió sobre Rodalies
Reunió de comissió sobre Rodalies | CCBages
NacióManresa
05 d'abril del 2019
Actualitzat el 07 d'abril a les 10:49h
Els alcaldes i els consells comarcals afectats per la línia R4 entre Terrassa i Manresa s'han reunit aquest divendres al matí, a les oficines de l'Estació de Sants de Barcelona, amb el coordinador de Rodalies, Pere Macias, i els màxims responsables de Renfe i Adif a Catalunya. 

L'objectiu de la trobada ha estat constituir la comissió de seguiment dels projectes de millora d'aquesta línia. D'aquesta manera, es dona compliment al compromís adoptat pel Ministeri de Foment en la reunió que va mantenir amb els representants del territori a Madrid el passat 26 de febrer.

Aquest acord preveu la posada en servei dels sistemes de seguretat, que inclouen el mecanisme de Bloqueig Automàtic Banalitzat en una primera fase i, posteriorment, el Sistema Europeu de Gestió de trànsit. 

El coordinador dels plans d'actuació de la xarxa de Rodalies a Catalunya, Pere Macias, ha avançat les grans línies del futur Pla de Rodalies, que actualment està en elaboració i que es presentarà a finals de juny o a principis de juliol. 

Per altra part, el director d'Operacions Nordest d'Adif, Carlos Quingles, ha reiterat els compromisos manifestats pels responsables del Ministeri de Foment en la reunió del passat febrer a Madrid. 

Els representants del territori han posat èmfasi en la necessitat de convertir la R4 en una línia competitiva, que posi Manresa a menys d'una hora de Barcelona. Així mateix, han insistit en poder rebre informació més detallada sobre les intervencions que es porten a terme per millorar la línia.

En representació dels municipis afectats, hi han assistit els alcaldes de Manresa, Castellgalí, Vacarisses i Viladecavalls, entre d'altres representants municipals. La reunió també ha comptat amb la presència del president del Consell d'Alcaldes del Bages Ferran Estruch, el president del Consell Comarcal del Bages Agustí Comas, la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès Sara Alarcón així com de representants del Consell Comarcal del Vallés Occidental.