Manresa començarà la remodelació del camp de futbol de la Pirinaica a finals d'aquest mes

Les obres d’instal·lació de gespa al camp de futbol de la Pirinaica començaran el proper 24 d'abril
Les obres d’instal·lació de gespa al camp de futbol de la Pirinaica començaran el proper 24 d'abril | Ajuntament de Manresa
NacióManresa
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:22h
Els treballs d'instal·lació de la gespa de l'estadi de la Pirinaica, al barri manresà de Mion-Puigberenguer, s'iniciaran el proper 24 d'abril. Després de diversos problemes amb la contractació de les obres, finalment les dues fases del projecte es podran dur a terme de manera consecutiva.

La primera fase havia d'anar a càrrec de Construcciones Trade SL però la constructora va renunciar a executar les obres per motius econòmics. Seguidament, es va iniciar un nou procés de licitació dels treballs amb màxima urgència i, finalment, han estat adjudicades a Grup Mas Construccions.

La primera fase del projecte, que té un cost total 202.597 euros, inclou la remodelació i preparació del camp. La segona, que fa referència a la gespa artificial i altres elements auxiliars, té un import de 220.846 euros. Es preveu que les obres s'allarguin uns quatre mesos i que els treballs estiguin acabats a final d'agost.

Els equips del FC Pirinaica, durant aquest període, hauran de canviar d'ubicació per dur a terme la seva activitat. Les categories inferiors, que juguen a futbol7, es quedaran a les instal·lacions actuals de la Pirinaica, al camp annex situat a l'espai exterior del camp gran.

Pel que fa als equips de categories superiors, que juguen a futbol11, podran entrenar al camp de les Cots, una instal·lació que compartiran amb els equips que hi entrenen del CE Manresa. Els primers equips faran els partits a l'estadi municipal del Congost.

La reforma integral del camp es dividirà en dues fases

La primera fase inclou els treballs previs d'adequació del terreny, la instal·lació de la xarxa de sanejament i xarxa de reg, els treballs de pavimentació amb formigó del perímetre que envolta el terreny de joc, l'estabilització dels talussos, recorreguts d'espectadors i zones de pas, el subministrament de tres jocs de porteries de futbol, dues banquetes de jugadors, un joc d'ancoratges de porteries de rugbi i quatre xarxes parapilotes. 

La segona fase del projecte inclou el subministrament per un sistema de renting de gairebé 6.000 m2 de gespa artificial, l'equipament de la xarxa de reg i una pèrgola per a la zona de bar.

Amb aquesta actuació Manresa disposarà de dos camps municipals de gespa artificial, l'Estadi de Futbol del Congost i el camp de futbol Mion-Puigberenguer.