Cinc projectes, guanyadors als pressupostos participatius de Santpedor

Xavier Codina fa públics els projectes guanyadors del pressupost participatiu de Santpedor
Xavier Codina fa públics els projectes guanyadors del pressupost participatiu de Santpedor | AjStp
Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:30h
Les papereres de reciclatge, millores a la caseta de l'Aiguamoll de la Bòbila, un parc per a gossos i noves taules plegables per a entitats són les quatre propostes que han aconseguit guanyar en la tercera edició de pressupostos participatius a Santpedor. També hi ha una cinquena proposta que per pressupost està pendent de veure el cost real dels altres projecte però que l'Ajuntament vol veure si es pot fer parcialment com és l'ampliació de l'Skate Parc. 

En un acte públic, aquesta setmana s'han anunciat els guanyadors dels pressupostos participatius 2019 després que durant un mes, els veïns de Santpedor de més de 16 anys han pogut votar les 3 propostes de les 23 que hi havia sobre la taula que volien que es podessin tirar endavant. En total han votat 674 persones d'un univers de 6.152 votants. Representa una participació de 10,95%.

La comptabilització dels vots rebuts per cada projecte s'ha fet de manera automàtica a la web de pressupostos participatius. Seguint les bases aprovades per al projecte de pressupostos participatius, els 60.000  euros de pressupost es reparteixen en tres blocs en funció del pressupost del projecte. Cada bloc tindrà un o més projectes guanyadors fins al límit de la partida pressupostària destinada.

Així, la classificació per blocs en aquesta edició és la següent:

Bloc 1

Projectes entre 20.001 i 30.000 euros (dotació màxima: 30.000 euros). El projecte d'aquest grup que ha obtingut un millor resultat és:

- Let's Beat Plastic Pollution. Salvem el món amb papereres de reciclatge. Pressupost 30.000 euros

Bloc 2

Projectes entre 5.001 i 20.000 euros (dotació màxima: 20.000 euros). El projecte d'aquest grup que ha obtingut un millor resultat és:

- Recuperació de la caseta de l'aiguamoll de la Bòbila i entorn natural. Pressupost: 20.000 euros

Bloc 3

Projectes de pressupost igual o inferior a 5.000 euros (dotació màxima: 10.000 euros). Els projectes d'aquest grup que han obtingut un millor resultat són:

- Parc per a gossos. Pressupost: 3.500 euros

- Taules plegables per a esdeveniments. Pressupost: 3.000 euros

- Ampliació de l'skate park. Pressupost: 3.500 euros (El pressupost inicial és de 5.000 euros però es farà una ampliació de l'Skate Parl fins a consumir aquest pressupost)

L'any passat pel mateix pressupost de 60.000 euros van guanyar en el procés participatiu set projectes perquè eren de menor quantia que els que es van presentar aquest any i se n'hi van poder encabir més. Dels projectes que van guanyar alguns ja s'han executat i la resta estan en marxa. Així s'ha instal·lat una bústia de retorn de llibres a la biblioteca, i també papereres al poble. S'està treballant en les millores al parc de la Pau i la zona verda darrera La Serreta. També s'ha adquirit el mobiliari per adequar un nou espai Streetworkout.  
Arxivat a