Uns 600 infants i 160 monitors i caps del Bages participaran a la 7a edició de Lleure al carrer

NacióManresa
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:38h
Imatge d'una activitat organitzada per l'agrupació Grup d'Amics del Lleure
Imatge d'una activitat organitzada per l'agrupació Grup d'Amics del Lleure | GALL
El Grup d’Amics del Lleure (GALL), format per joves provinents de nou centres de Manresa i rodalies, organitzen aquest dissabte una trobada que porta per títol Lleure al carrer. L’activitat, que consisteix en una tarda de lleure conjunta a les diferents places de Manresa, té uns objectius molt clars: fer conèixer, crear i enfortir els vincles que hi ha entre ells. S’espera que hi participin un total de 600 infants i 160 monitors, monitores i caps. Les activitats es repartiran entre la Plaça de La Seu, la Plaça de la Reforma, la Plaça Major, la Plaça Porxada i la Plaça Europa. Els infants es dividiran per grups d’edats similars pels diferents espais. 

L’agrupació va néixer l’any 2012 fruit de la voluntat d’intercanviar experiències, passar una bona estona i, sobretot, fer pinya al voltant del món del lleure. Es reuneix gairebé cada setmana per preparar dos esdeveniments a l’any: una trobada adreçada a tots els monitors i monitores dels centres per intercanviar experiències i una segona activitat Lleure al carrer. Actualment en formen part 9 centres: AEIG Cardenal Lluch, AEIG Antoni Gaudí, AEIG La Salut, AEIG Cavall Bernat, Esplai Vic-Remei, Esplai Minuatx, Esplai Merlot, MIJAC Crist Rei i MIJAC Sagrada Família.
 
La idea de crear GALL sorgeix l’any 2011, moment en què es va creure oportú agrupar un cop l’any totes les entitats i compartir recursos i experiències tenint en compte que a Manresa hi havia moltes entitats relacionades amb aquest sector.