Ets dona i vols ser agent de la Policia Local de Manresa?

Es faran sessions informatives i accions de difusió en premsa i xarxes socials, que s'afegiran a les mesures concretes que hi ha a les bases de la convocatòria per garantir la igualtat d'oportunitats

Una agent de la Policia Local de Manresa
Una agent de la Policia Local de Manresa | PLM
Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:16h
Fins al 17 d'abril és obert el termini per presentar la sol·licitud per accedir a alguna de les 10 places vacants de Policia Local de Manresa. L'Ajuntament de Manresa vol fomentar la presència de dones entre les sol·licitants, i per aix& ograve; està duent a terme diverses accions. Es considera que la presència de dones a la Policia Local és positiva i contribueix a reforçar valors com el treball en equip, la capacitat d'empatia i la proximitat. El passat més d'octubre, NacióManresa publicava un extens article sobre la falta de ones a les policies locals de la Catalunya Central.

El Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament preveu diversos mecanismes que s'han tingut en compte en aquesta convocatòria. Entre altres propostes, a les bases d'aquest procés selectiu s'hi han incorporat mesures per garantir la igualtat d'oportunitats entre dones i homes: possibilitar la realització de les proves a dones embarassades, hospitalitzades a causa del part o mares lactants.

D'altra banda, en la mateixa línia, per dimecres vinent, dia 10 d'abril, s'han organitzat dues sessions informatives, en horari de matí i de tarda (11 del matí i 7 de la tarda), a l'edifici de la Policia Local a la Florinda (C/ Bruc, 33-35), adreçades especialment a dones, per traslladar-los tota la informació que fa referència a la convocatòria de les places, els requisits per participar-hi i per resoldre els dubtes que puguin tenir.

Igualment, s'ha editat un cartell informatiu, que es difondrà en diversos equipaments i també a través de la premsa i xarxes socials, també amb l'objectiu d'animar les dones a presentar-se a la convocatòria per aspirar a les places d'agent, una manera d'iniciar una carrera professional que alhora significa realitzar un servei a la ciutadania.

Termini obert fins al 17 d'abril

Les sol·licituds per accedir a les places es pot fer fins al proper 17 d'abril. Es convoquen un total de 10 places, de les quals 7 es cobriran pel sistema d'oposició lliure i per tant s'hi poden presentar totes les persones que compleixin els requisits, mentre que 3 són pel sistema de concurs de mobilitat horitzontal i s'adrecen al funcionariat de policies locals d'altres municipis o d'altres cossos de seguretat.

Les persones interessades a accedir a les places per oposició lliure han de tenir 18 anys o més, disposar del títol de graduat escolar com a mínim, tenir una alçada mínima de1.60 m(dones) o 1.65 (homes), tal com estableix la legislació per a aquest tipus de places, i estar en possessió dels carnets de conduir de la classe A2 i B.

Les sol·licituds es poden presentar al Servei d'Organització i Recursos Humans de l'Ajuntament (Bruc 33-35, edifici La Florinda), de dilluns a divendres de8.30 a14 h i dilluns a la tarda de 16 1 18 h; i a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (plaça Major 1, baixos), de dilluns a dijous de8.30 a18 h i divendres de8.30 a15 h. També es pot presentar la sol·licitud telemàticament.

Podeu consultar tota la informació, les bases de la convocatòria i la sol·licitud en aquest enllaç