Finalitza el projecte de millora ambiental de la Riera del Tordell finançat per Iberpotash

Veïns i escolars suriencs durant la plantació popular d'arbres autòctons a l'entorn de la Riera del Tordell
Veïns i escolars suriencs durant la plantació popular d'arbres autòctons a l'entorn de la Riera del Tordell | ICL Iberia
NacióManresa
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:42h
El projecte de millora ambiental de la Riera del Tordell ha finalitzat la seva execució. L'objectiu del projecte de biodiversitat, iniciat el 2017 i finançat íntegrament per Iberpotash, ha estat la millora de la funcionalitat de la Riera del Tordell, a Súria, com a connector ecològic, ja que té un caràcter estratègic en aquest sentit. El desenvolupament del projecte ha anat a càrrec de les empreses ACC Assessors Ambientals de Catalunya i Naturalea.

El projecte impulsat per ICL Iberia ha comptat amb una inversió total d'uns 200.000 euros en la millora de la qualitat dels hàbitats presents a la riera i la seva funció hídrica en un tram de poc més de dos quilòmetres. Més en concret, s'han eliminat més de cinc mil metres quadrats de canya invasora que ha permès augmentar la diversitat biològica, i s'han plantat més de vuit-cents arbres autòctons amb la col·laboració dels veïns i escolars del municipi que permetran la recuperació del bosc de ribera de la zona. També s'ha realitzat la sembra d'herbàcies en una superfície de més de vuit mil metres quadrats i s'han plantat quatre-centes estaques amb material vegetal de la zona.

Segons ha manifestat el director de Medi Ambient d'ICL Iberia Súria & Sallent, Lluís Fàbrega, "la valoració del projecte és del tot positiva perquè hem aconseguit el principal objectiu de recuperar ambientalment un entorn molt apreciat pels veïns de Súria". Al llarg del projecte ecològic s'han realitzat activitats pedagògiques i de difusió com ara la instal·lació de plafons informatius i activitats de divulgació adreçades a la ciutadania amb dues passejades populars per explicar els treballs en diferents fases de l'execució i la plantació popular.

El desenvolupament de totes aquestes accions realitzades permetrà dotar la riera del Tordell d'un bon estat ecològic i millorar la seva funció com a connector de fauna. Actualment, s'estan duent a terme tasques de manteniment amb el repàs dels rebrots de canya un cop feta l'eliminació mecànica i també s'instal·laran aquest estiu regs de suport a les plantacions. L'any vinent es repetirà l'estudi de freqüentació de fauna que es va realitzar abans d'iniciar el projecte per tal de poder valorar l'efectivitat de tota l'actuació.
Arxivat a