El projecte «La Font et mou» finalitza amb unes jornades esportives intergeneracionals

El projecte ha tingut com a fil conductor la pràctica i execució de diferents sessions esportives i cognitives, amb l’objectiu de promoure l’activitat mental i física de persones en procés d’envelliment

per NacióManresa, Manresa | 4 d'abril de 2019 a les 19:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La iniciativa es basa en una pedagogia activa i vivencial, traslladant la formació acadèmica a l’entorn real, fora de l’àmbit escolar o institucional. Promoguda per l’Institut Guillem Catà, compta amb el suport del Casal Cívic la Font, la Residència La Font, el Centre Ocupacional de la Fundació Ampans i l’Associació de Veïns de la Font dels Capellans.

Els alumnes de l’Institut Guillem Catà del cicle d’Atenció a la dependència, traslladen els aprenentatges realitzats dins l’aula en fets reals; per altra banda, els usuaris de la residència La Font, els usuaris del Centre Cívic La Font i els usuaris del Centre Ocupacional d’ Ampans es beneficien d’aquestes sessions. Per tant, s’aconsegueix establir una relació directa i significativa entre l’aprenentatge i la realitat.


L’activitat s’ha desenvolupat de gener a abril. Els alumnes de l’Institut s’han reunit setmanalment amb els usuaris al casal cívic de La Font. El rol dels alumnes del cicle ha estat conduir, dinamitzar i facilitar suports a les persones durant la realització de les sessions.
 

El projecte finalitza la segona setmana d’abril, setmana en la que tindran lloc unes jornades esportives. Des del 8 al 12 d’abril es realitzaran les proves practicades. L’acte de cloenda comptarà amb  la col·laboració i la presència d’autoritats de l’Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya i representats de les diferents entitats i serveis implicades.

 

Participació