La immobiliària acusada d'estafar 20.000 euros es defensa: «Nosaltres som uns perjudicats més»

L'empresa manresana assegura que "mai ens hem negat a tornar els diners" al matrimoni d'edat avançada interessat en comprar un pis de Sant Joan de Vilatorrada

Núria Cruz, sòcia propietària de CIFA
Núria Cruz, sòcia propietària de CIFA | Laura Coletas
04 d'abril del 2019
Actualitzat el 07 d'abril a les 10:42h
La immobiliària manresana CIFA, acusada per part d'un matrimoni [i els seus dos fills] d'haver-se quedat 20.000 euros que prèviament havien entregat com a paga i senyal per un pis, assegura que aquests diners estan en dipòsit "perquè és l'única manera de pressió que tenim per dir-li a l'actual propietari de l'immoble que ja té el pis venut i que, sí o sí, ha de venir al notari a signar, perquè sinó, no hi ha venda". L'empresa, contràriament al que exposa la família afectada, defensa que mai no s'han oposat a tornar-los els diners.
 
Núria Cruz, sòcia propietària de la immobiliària, defensa que "l'objectiu de la companyia sempre ha estat arribar fins al final i poder realitzar aquesta compravenda". La situació es va complicar, diu, quan, a l'hora de signar les arres "els venedors [del pis que volia el matrimoni] es van tirar enrere, tot i tenir aquest contracte d'exclusivitat amb nosaltres". Cruz comenta que els propietaris van dir que "necessitaven temps" i que, possiblement, "van posar aquesta excusa per no signar".
 
El matrimoni interessat en l'immoble, d'edat avançada, va fer una paga i senyal per al pis, ubicat a Sant Joan de Vilatorrada. "En cap moment hem negat que se'ns donés aquesta quantitat", diu Cruz, tot assenyalant que "sempre hem fet gestions per poder portar aquesta operació a notaria i que s'acabés de fer la transacció tenint en compte que, en diferents correus electrònics, tant el matrimoni com la seva família havia manifestat les ganes d'adquirir l'immoble".
 
Una "actitud de desprestigi"
 
La sòcia assegura que en tots els missatges dels compradors -l'últim d'aquest passat mes de febrer- manifestaven que, lluny de voler-se tirar enrere, la seva intenció era quedar-se amb el pis. Cruz exposa que Manel Mas -l'interessat en comprar el pis en qüestió- va anar a veure l'immoble juntament amb un dels seus fills i, posteriorment, "van intentar anar directament amb el propietari passant de la immobiliària".
 
Cruz explica que primerament es van entregar 2.000 euros i després es va fer una reunió entre el matrimoni, els propietaris i la immobiliària a les oficines de CIFA.  En aquesta reunió, diu, van llegir els contractes i "no hi havia cap dubte per part de les dues parts". El venedor, però, "va demanar, a últim moment, temps per a signar-lo. Des de llavors, estem esperant".
 
Per a poder tirar endavant l'operació, des de la immobiliària es va demanar al matrimoni que entregués els diners per adquirir el pis a través d'uns xecs bancaris. La parella, però, va optar per "no pagar el que valen els xecs i fer una transferència".
 
Cruz explica que, en aquests moments, la família del matrimoni "està utilitzant una actitud de desprestigi cap a nosaltres i fins i tot amb la PAHC": "creiem que no té res a veure amb el nostre assumpte però, això sí, fa molt soroll, es fa sentir", lamenta. 
 
La sòcia manifesta que la PAHC Bages, durant la protesta davant les seves instal·lacions, va entrar a CIFA "de males maneres, increpant l'administrativa de recepció". En aquest sentit, i seguint amb la mateixa línia, diu que no entenen "aquesta campanya de desprestigi" cap a ells.
 
"Sempre havíem cregut que estàvem junts, en aquest procés", manifesta Cruz, tot exposant que "l'objectiu comú era aconseguir arribar a escripturar aquesta compravenda, i per això ens havien donat uns diners" que "mai hem negat que els tinguéssim".
 
"Som uns perjudicats més"
 
El cas ja fa temps que està en mans d'advocats. La sòcia propietària de la immobiliària diu que, des de CIFA, s'estan duent a terme gestions per aconseguir que el propietari acabi venent l'immoble. Segons explica, en el moment que el tenidor del pis es va negar a signar el contracte de compravenda, des de l'empresa se li va insistir, reiteradament, que es presentés a la seu de la immobiliària: "com que no vam rebre cap resposta, vam posar el cas en mans del nostre advocat", relata.
 
Lamentant les acusacions rebudes, Cruz exclama que "nosaltres som uns perjudicats més, igual que ells [el matrimoni]", perquè "si no es fa la transacció, nosaltres tampoc fem la compravenda". En aquest sentit remarca que "la nostra voluntat sempre ha estat ajudar aquest matrimoni a tenir el seu pis": "el venedor els ha fomut tant a ells com a nosaltres", lamenta.