​S'esgoten les places per participar en el cens nocturn dels amfibis de Manresa

L'activitat, que tindrà lloc aquest dissabte, començarà a les sis de la tarda i acabarà passades les onze de la nit

La Nit dels Amfibis esgota les places per dissabte
La Nit dels Amfibis esgota les places per dissabte | ASQdV
NacióManresa
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:49h
La Nit dels Amfibis, organitzada per la Societat Catalana d'Herpetologia amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i en col·laboració amb Meandre, ha despertat un interès tant alt que en pocs dies s'han exhaurit les cinquanta places disponibles. L'activitat, gratuïta i adreçada a tots els públics, té per objectiu inventariar i identificar els diferents amfibis que es troben dins del terme municipal de la ciutat.

Des de l'organització, i atès l'alta demanda de participació que ha generat la Nit dels Amfibis, es convida a tots els interessats en les activitats de natura i/o en els rèptils i amfibis a participar el dissabte 13 d'abril en una jornada sobre la salamandra a Gallecs que organitza la Societat Catalana d'Herpetologia. Per a prendre-hi part cal enviar un correu electrònic a sch@soccatherp.org.

Sortides nocturnes en grups

La sessió començarà a les sis de la tarda al Casal de les Escodines i comptarà amb una xerrada a càrrec de Ferran Fitó, biòleg i soci de la Societat Catalana d'Herpetologia, que explicarà la biologia dels amfibis, el seu estat de conservació i apunts d'identificació de les diferents espècies.

A partir de les vuit del vespre, els grups sortiran per fer el treball de camp, que es posarà en comú a partir de dos quarts d'onze de la nit. Els participants rebran les instruccions necessàries per aprendre a identificar els amfibis i geolocalitzar-los. Qui vulgui es podrà quedar fins les dotze per aprendre'n més i revisar les identificacions. Tot i que durant la posada en comú hi haurà un petit refrigeri, es recomana als assistents portar sopar.

SOS Amfibis

En els darrers anys s'han detectat diversos nuclis poblacionals aïllats d'amfibis a diversos punts dins la ciutat de Manresa. El seu coneixement és, però, escàs i dispers. Per aquest motiu des de la regidoria d'Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa s'ha encarregat un projecte de seguiment dels amfibis, uns animals que a nivell global estan patint un fort declivi, que ha de permetre conèixer-ne l'estat de conservació i esdevenir una eina per a regular i millorar la qualitat del seu hàbitat i del conjunt de l'entorn natural.

En el marc d'aquest estudi, s'ha organitzat la present jornada de formació i participació ciutadana, en què es proposa als participants que explorin el màxim nombre de punts d'aigua, i duguin a terme un cens auditiu fent gravacions i fotos d'amfibis.