La manresana Irene Anglada guanya el XX Premi de Poesia Joan Duch amb «Nusos d'incendi»

Irene Anglada (segona començant per la dreta) durant la gala d'entrega del XX Premi Joan Duch
Irene Anglada (segona començant per la dreta) durant la gala d'entrega del XX Premi Joan Duch | Ajuntament Juneda
NacióManresa
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:32h
La jove escriptora Irene Anglada (Manresa, 1997) va rebre, aquest passat diumenge 31 de març, el primer premi de la vintena edició del Premi de Poesia Joan Duch, un certamen impulsat per l'Ajuntament de Juneda (a les Garrigues) i l'editorial Fonoll que reconeix les millors obres poètiques de joves autors.

La manresana de 21 anys va sobresortir amb Nusos d'incendi, un recull de poemes "suggeridor i ple d'imatges potentíssimes aconseguides a través d'una gran riquesa de recursos, un treball sobre el llenguatge intens i personal, i un vincle molt proper i efectiu entre forma i contingut", van manifestar els membres del jurat, tot destacant la capacitat de l'autora "de tractar temes com l'amor, l'erotisme o el dolor des d'una delicadesa i una elegància extraordinàries".

Elogiant "la varietat lingüística del relat", els que van valorar l'obra també van descriure-la com "un recull rodó i molt polit on hi ha tant ordre com aventura i on s'assumeixen riscos als quals l'autora sap donar resposta i desbordar-los sempre amb una incontestable personalitat".
Irene Anglada, que va cursar la carrera d'Estudis Literaris a la UB, va apassionar-se per l'escriptura quan tenia 13 anys, "primer a través dels relats curts i més endavant amb la poesia", explica ella mateixa.

Amb Nusos d'incendi la manresana aborda les "contradiccions d'un conflicte que mai no acaba, de fora cap endins". El premi atorgat per l'Ajuntament de Juneda i l'editorial Fonoll li permetrà treure'l a la llum al mes d'agost. "Es distribuirà per tots els Països Catalans", celebra.