El Documental del Mes donarà veu a Jowan Safadi, un famós i controvertit músic palestí-israelià

La història d'aquest esperit lliure que viu al bell mig d'un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món, es podrà veure dijous a Manresa

NacióManresa
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:17h
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub Manresa, es podrà veure, aquest dijous 4 d'abril, Namrud, el problemàtic, la història de Jowan Safadi, un famós i controvertit músic palestí-israelià que viu al bell mig d'un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món.

Dirigit per Fernando Romero Forsthuber, el documental apropa l'espectador a la vida d'aquest compositor, les lletres i cançons del qual són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expressar l'opinió ni a tractar temes tabú, fet que l'ha portat a ser investigat per "incitació al terrorisme" i arrestat en alguna ocasió.

A banda d'aquesta situació, però Namrud n'haurà d'afrontar una altra de tant o més complicada, i és que s'haurà de fer càrrec del seu fill adolescent, fet que l'obligarà a afrontar responsabilitats paternals en solitari mentre continua lluitant pels seus ideals.

Namrud -nom que fa al·lusió al personatge bíblic que va construir la Torre de Babel- està decidit a no deixar de lluitar a través del seu art per un lloc on viure en pau, on ell, el seu fill i la seva gent, puguin sentir-se segurs i amb possibilitats de prosperar.

El documental es projectarà a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa a les vuit del vespre.

El Documental del Mes

El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de l'estat espanyol.

Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.