El Regió7 omple el Kursaal en la gala del seu 40è aniversari

Foto de família dels guardonats amb els Premis Regió7, acompanyats per l'alcalde de Manresa, el director del rotatiu i la consellera Budó
Foto de família dels guardonats amb els Premis Regió7, acompanyats per l'alcalde de Manresa, el director del rotatiu i la consellera Budó | Generalitat
NacióManresa
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:57h
El diari Regió7 va celebrar, aquest dimarts al vespre, la gala del seu 40è aniversari, davant d'un Kursaal farcit de treballadors, extreballadors, lectors i amics del rotatiu, que pertany al grup Prensa Ibérica. També hi va ser present la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el conseller delegat del grup Prensa Ibérica, Aitor Moll.

L'acte -que va presentar la periodista Queralt Casals- va comptar amb una primera intervenció per part de l'humorista cardoní Berto Romero i també va servir per lliurar els Premis Regió7, que el diari atorga anualment.

Els guardonats de la nit van ser, amb el Premi Ambaixador, Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Espanyol (COI); amb el Premi Esport, Clàudia Sabata; amb el Premi Cultura, Roser Oduber; amb el Premi Actius Socials, les Biblioteques veïnals de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa; amb el Premi Comunicació, Núria Bacardit; amb el Premi Tendències, Xavier Mas Craviotto i el grup de rock manresà Los Valientes; amb el Premi Empresa, Denso Barcelona, i amb el Premi Ciència i Tecnologia, Josep Maria Mata.

A banda d'aquests vuit guardons, també es van entregar els dos premis que cada any s'atorguen per votació popular: l'Estrella i l'Estrellat. El primer va anar a parar a mans del Grup Horitzó, que promociona la integració laboral de les persones amb problemes socials i/o discapacitats físiques, psíquiques, sensorials i malalties mentals, així com de les persones amb risc d'exclusió social. El segon va ser per Adif.

"La premsa comarcal és un element de cohesió social i territorial"

En la seva intervenció, la consellera Budó va posar de relleu els reptes que la professió periodística ha d'afrontar, com ara l'atomització del sector o la precarietat, factors que, "dificulten molt la vostra feina", va sentenciar. "A vegades és molt més fàcil saber el que passa a milers de quilòmetres que el que passa al nostre voltant més immediat", va dir, tot lloant el paper de la premsa comarcal, que "crea comunitat i permet fixar una identitat pròpia i actua com a element de cohesió social i territorial".