Denso aconsegueix estalviar 100.000 euros anuals amb la posada en marxa d'un sistema de duanes pioner

Imatge de la planta que Denso té a Sant Fruitós
Imatge de la planta que Denso té a Sant Fruitós | Denso
NacióManresa
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:53h
L'empresa Denso Barcelona -amb seu a Sant Fruitós de Bages- ha fet un salt en matèria de competitivitat durant el darrer any amb la implantació d'un sistema propi de duanes pioner a Catalunya. La multinacional d'origen japonès, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l'automoció, ha consolidat amb èxit una àrea de duanes autoritzada per l'Agència Estatal d'Administració Tributària que li permet un estalvi anual de 100.000 euros i reduir les entregues de proveïdors en dos dies. 

D'aquesta manera, la companyia ha esdevingut una de les primeres empreses de Catalunya auditades per l'Agència Estatal d'Administració Tributària seguint la nova normativa europea. De fet, funciona com a Operador Econòmic Autoritzat (AEO), un estatus que li facilita la reducció de tràmits duaners, perquè es tracta d'una empresa de confiança de l'administració. Les autoritzacions duaneres concedides a la planta de Sant Fruitós de Bages han despertat l'interès de responsables de logística d'empreses com Seat, IKEA, Mango, Decathlon o Borges, entre d'altres, que ja n'han visitat les instal·lacions.

Procediment més àgil

Totes les peces que rep Denso Barcelona procedents de fora de la Unió Europea que arriben en avió o vaixell, són transferides de manera automàtica de la duana de Barcelona al magatzem de Sant Fruitós de Bages sense ser inspeccionades. El control es fa al mateix magatzem, on s'hi duu a terme la declaració, registre i inspecció de tot el material rebut i, a continuació, es comunica a l'Agència Estatal d'administració Tributària. 

Es tracta de la primera empresa del grup europeu de la multinacional que autogestiona les seves importacions, fet que li aporta un grau de competitivitat addicional. A més, el nou sistema duaner s'ha impulsat internament, i això ha permès potenciar el talent dels treballadors de la planta de la multinacional japonesa. L'àrea de duanes s'ubica en un edifici annex a la planta de producció, de 13.000 metres quadrats, que també integra les funcions d'inspecció de qualitat, magatzem i logística.

Superar els 400 milions d'euros de facturació l'any 2020

L'empresa de Sant Fruitós de Bages ha superat, des de gener, la seva xifra rècord dels 1.000 treballadors. De fet, ho ha fet un any abans del previst, i ja compta amb 1.049 professionals aquest inici del 2019, assolint, així, el sostre històric d'ocupació a la planta bagenca.

Segons la mateixa companyia, "aquest creixement s'ha anat consolidant al llarg dels darrers anys a través d'una inversió de 80 milions d'euros, que ha permès la incorporació de quatre-cents professionals" nous. En aquest sentit, manifesten, "la planta també ha automatitzat línies de producció i ha introduït elements de la indústria 4.0 als processos de treball". És per això que la multinacional preveu tancar el 2019 amb unes vendes de 380 milions d'euros i superar els 400 milions l'any 2020.

De Barcelona al món

La planta de Denso Barcelona al polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages es posiciona com la principal planta electrònica del grup Denso a Europa en termes de volum de vendes, i ocupa les primeres posicions en la llista de plantes electròniques de la companyia a nivell mundial.

Els principals clients de Denso Barcelona són els fabricants Toyota, Volvo i Mazda, i la multinacional treballa en nous productes per a nous clients, entre els quals en destaquen projectes per a Ford i General Motors. Denso Corporation, amb seu a Japó, és líder global en tecnologia, sistemes i components per als principals fabricants d'automoció. Amb més de 200 plantes arreu del món, dona feina a 170.000 persones d'arreu del planeta.